Ο κ.Τσιόδρας ξεκαθαρίζει για μάσκες και γάντια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τόσο οι μάσκες μιας χρήσης, όσο και τα γάντια που χρησιμοποιούνται ευρέως από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μας στις εξωτερικές μας μετακινήσεις δεν συστήνονται από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε ό, τι αφορά την προστασία από τον κορονοϊό.

Κυρίως σε ότι αφορά τα γάντια, ο  Σωτήρης Τσιόδρας ήταν κατηγορηματικός στην καθιερωμένη ενημέρωση το απόγευμα της Πέμπτης.

“Θα πρέπει να σταματήσουμε να φοράμε γάντια μιας χρήσης στις εξωτερικές μας δραστηριότητες. Ο ΠΟΥ δεν συστήνει τη χρήση γαντιών ως μέσου χρήσης της ασθένειας από τον νέο κορονοϊό. Ας αφήσουμε τα γάντια για τους εργαζόμενους της υγειονομικής περίθαλψης” τόνισε χαρακτηριστικά.Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα τα γάντια λειτουργούν ως μια απόσπαση της προσοχής μας από τον καθαρισμό και την υγιεινή των χεριών μας.

“Αντίθετα εμείς να πλένουμε συχνά τα χέρια μας ή να χρησιμοποιούμε αντισηπτικό μετά από επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ στο φαρμακείο ή όταν χρησιμοποιούμε δημόσιες συγκοινωνίες. Αυτή τη στρατηγική είναι μια καλύτερη άμυνα έναντι του ιού”, τόνισε ο καθηγητής.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.