Ιταλία: Σοκαριστική πτώση 98% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς χειρότερο σενάριο στις πωλήσεις αυτοκινήτων από το να παρακολουθεί τα νούμερα να πέφτουν κατά το εντυπωσιακό 98%. Αυτό ακριβώς συνέβη με τις νέες πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ιταλία, η οποία παραμένει σε μεγάλο βαθμό σε lockdown, τις πρώτες 24 ημέρες του Απριλίου.

Μέσω όλων των καναλιών πωλήσεων στην Ιταλία, υπήρξαν μόλις 2.182 παραδόσεις από 107.930 το προηγούμενο έτος σύμφωνα με την εφημερίδα Automotive News Europe.

Τα ιταλικά στοιχεία πιθανότατα δίνουν μια γεύση από το πώς θα είναι τα νούμερα της υπόλοιπης Ευρώπης για το μήνα Απρίλιο. Στην Ιταλία, οι εκθέσεις αυτοκινήτων έκλεισαν στην αρχή του Μαρτίου και αυτοί που είχαν ήδη παραγγείλει αυτοκίνητα δεν κατάφεραν να παραλάβουν τα νέα τους αυτοκίνητα. Οι πωλήσεις του Μαρτίου είχαν ήδη υποχωρήσει 85%.

Οι αντιπροσωπείες της Ιταλίας θα ανοίξουν ξανά στις 4 Μαΐου. Έκλεισαν μαζί με τις αντιπροσωπείες σε Βρετανία, Γαλλία και Ισπανία. Η Γερμανία έχει ήδη ανοίξει κάποιες εκθέσεις.

Η Ένωση που εκπροσωπεί τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ιταλία, η UNRAE, ανακοίνωσε ότι προβλέπει πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων έως κατά 98% για τον μήνα. Βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση για να εγκρίνει μέτρα που θα τονώσουν τη ζήτηση για αυτοκίνητα, αμέσως μετά την άρση των μέτρων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.