Εσθονία: Πώς είναι να ζεις στο νησί Σαριμά, με τον μισό πληθυσμό με Covid-19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα νησί της Εσθονίας έχει πάρει πλέον το όνομα  «νησί του κορονοϊού». Το Σαριμά έγινε το hotspot του κορονοϊού και έχει μπει σε αυστηρή καραντίνα. Είναι το μεγαλύτερο νησί της Εσθονίας και το δεύτερο μεγαλύτερο της Βαλτικής, μετά το Γκότλαντ.

Είναι ένα νησί 33.000 κατοίκων και το πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε πριν από περίπου ένα μήνα, όταν διοργανώθηκε εκεί μια αθλητική διοργάνωση βόλεϊ και συμμετείχε μια ομάδα από την Ιταλία.

Τώρα εκτιμάται ότι ο μισός πληθυσμός του νησιού έχει κορονοϊό. Ο ρυθμός μετάδοσης ανά κάτοικο είναι ο υψηλότερος στην Ευρώπη, αν όχι στον κόσμο.

«Κανείς δεν μπορεί να πάει στην ενδοχώρα και κανείς δεν μπορεί να έρθει στο νησί», λέει κάτοικος στην κάμερα του BBC.

Το νησί έχει ένα νοσοκομείο με 147 κρεβάτια. Ωστόσο οι ασθενείς του Covid-19 που χρειάζονται νοσοκομείο είναι 1.000. Έτσι, κάποιοι μεταφέρονται με ελικόπτερο στην ενδοχώρα.

Τα καταστήματα ψάχνουν τρόπους να επιβιώσουν online και με παραδόσεις στα σπίτια. Πολλοί από τους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους αυτό το διάστημα αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν και τώρα ασχολούνται με κάτι άλλο. Για παράδειγμα,  μια κομμώτρια τώρα βάζει ετικέτες στα πακέτα στην τοπική κρεαταγορά.

Εκτός από τον αγώνα βόλεϊ, εκτιμάται ότι μια δεύτερη μεγάλη διοργάνωση, το φεστιβάλ σαμπάνιας, ήταν η αιτία περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού.

JAANUS TATTER / EYEEM VIA GETTY IMAGES

SIQUI SANCHEZ VIA GETTY IMAGES

RANDREY VIA GETTY IMAGES
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.