Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μεγάλη διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με 21 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ποσοστό 42,5% έναντι 21,4% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5%, το ΚΚΕ με 4,7%, το ΜεΡΑ25 με 3,2% και η Ελληνική Λύση με 2,9%.   Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 52% έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα. Στην αξιολόγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός παίρνει το 74% θετικές εντυπώσεις και 22% αρνητικές, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας έχει 33% θετικές εντυπώσεις και 56% αρνητικές.          

Αναφορικά με τον καλύτερο υπουργό της κυβέρνησης, αυτός αναδεικνύεται ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ακολουθούν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.       Σχετικά με το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, οι απαντήσεις δίνουν πρώτο τον κορωνοϊό και ακολουθεί η οικονομία, η ανεργία και το προσφυγικό/ μεταναστευτικό.

Αναφορικά με τον καλύτερο υπουργό της κυβέρνησης, αυτός αναδεικνύεται ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ακολουθούν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχετικά με το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, οι απαντήσεις δίνουν πρώτο τον κορωνοϊό και ακολουθεί η οικονομία, η ανεργία και το προσφυγικό/ μεταναστευτικό. 

Σε γενικές γραμμές το έργο της κυβέρνησης κρίνεται θετικό από το 68% και αρνητικό από το 23%. Οι εντυπώσεις από τις κινήσεις της κυβέρνησης καταγράφονται ως θετικές στο θέμα της πανδημίας, στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στις ελληνοτουρκικές θέσεις και στην εγκληματικότητα, ενώ αρνητικές είναι σε Μακεδονικό, εργασιακά και μεταναστευτικό. 

Τέλος, το 97% των ερωτηθέντων κάνουν λόγο για αναγκαιότητα του ΕΣΥ και πως πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, ενώ το 77% θεωρεί πως η Κίνα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και το 95% πως η ΕΕ θα έπρεπε να έχει πιο ενιαία στάση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.