ΑΧΕΠΑ: Τρία παιδιά νοσούν με κορωνοϊό συνολικά για 55 μέρες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην πρωινή εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος του ΑΧΕΠΑ και διευθυντής Παθολογικής, Παναγιώτης Καολλάρας, περιέγραψε πως τα τρία παιδιά ενώ νοσηλεύτηκαν, πήραν εξιτήριο, πήγαν σπίτι τους και είναι πολύ καλά στην υγεία τους, ωστόσο οι εξετάσεις που κάνουν δείχνουν ότι ακόμα έχουν τον ιό.

Ο κ. Καολλάρας ανέφερε ότι τα τρία αυτά παιδιά νοσούν συνολικά για 55 μέρες.

Ο ίδιος πάντως εκτιμά πως αν και ο ιός ανιχνεύεται στις εξετάσεις, τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό. Συνεχίζουν όμως για λόγους πρόληψης να είναι σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Τέλος, ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ανησυχίας καθώς τα παιδιά δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και παρακολουθούνται σε καθημερινή βάση.

Yπενθυμίζεται πως σήμερα το απόγευμα ανακοινώνονται τα εξειδικευμένα μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτκής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, στο υπουργείο Υγείας στις 18:00, θα συμμετάσχει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Όπως ανακοινώθηκε άτυπα από το υπουργείο, η κ. Κεραμέως θα ανακοινώσει τα εξειδικευμένα μέτρα που αφορούν στη σταδιακή επαναλειτουργία δομών του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.