Τουρκικές αρχές: Μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Τουρκία διαθέτει θερμικές κάμερες και έχει λάβει και άλλα προληπτικά μέτρα κατά της διάδοσης του ιού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κoτζά, παρόλο που «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν συνέστησε θερμικές κάμερες για την Τουρκία, εντούτοις πήραμε έγκαιρα όλα τα προληπτικά μέτρα», πρόσθεσε.

Οι θερμικές κάμερες ελέγχουν όλους όσοι έρχονται από το εξωτερικό, ειδικά από χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.

Στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, διεθνής κόμβος εκατομμυρίων επιβατών, ετοιμάστηκε ειδικός χώρος καραντίνας, που σε περίπτωση ασθενούς από το εξωτερικό, μεταφέρεται στο νοσοκομείο, μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου ασθενοφόρου, δήλωσε ο κ. Κοτζά στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Τα μέτρα, αρχικά, που ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση, αφορούσαν στο κλείσιμο όλων των οδικών αρτηριών και σιδηροδρομικών γραμμών με κατεύθυνση προς το Ιράν, ανεστάλησαν όλες οι πτήσεις από και προς το Ιράν, την Ιταλία και την Κίνα, και απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα και των φορτηγών αεροσκαφών.

Παράλληλα με απόφαση του υπουργείου Υγείας και των δημάρχων, απολυμαίνονται καθημερινά όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς: μετρό, τρένα, πλοία, πορθμεία, λεωφορεία και τα αεροσκάφη εσωτερικών πτήσεων.

Οι αρχές καθημερινά ενημερώνουν τους πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αυστηρή τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής. Τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ κατασκευάστηκαν πάνω από 20 καινούργια νοσοκομεία χωρητικότητας άνω των 100.000 κλινών, με τις κατάλληλες εγκαταστάσεις σε περίπτωση οποιασδήποτε ιογενούς επιδημίας.

Τα τρόφιμα που καταναλώνει το τουρκικό κοινό είναι κυρίως λαχανικά, φασόλια και τροφές με βάση το καλαμπόκι και το σιτάρι.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.