Συλλυπητήρια Μενδώνη για το θάνατο του Αντ. Παπαδόπουλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 «H κινηματογραφική οικογένεια έχασε ένα διακεκριμένο της μέλος, έναν αγαπητό άνθρωπο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη για την θάνατο του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Δράμας Αντώνη Παπαδόπουλου.

   Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ο Αντώνης Παπαδόπουλος, επί δεκαετίες, ταυτίστηκε με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Κατόρθωσε ένα τοπικό φεστιβάλ, με σκληρή δουλειά, να το κάνει διεθνές. Ο ίδιος, συμμετείχε αρχικά, από το 1985, στις προσπάθειες στήριξης του θεσμού, και στη συνέχεια, στην καθιέρωσή του ως το κεντρικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη χώρα.

Λίγοι πέτυχαν να μείνουν τόσα δημιουργικά χρόνια στην ηγεσία ενός σημαντικού πολιτιστικού θεσμού. Ο Αντώνης Παπαδόπουλος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ από το 1999 έως και την τελευταία στιγμή, το πέτυχε με την απόλυτη αφοσίωσή του και την πίστη του σ’ αυτό που έκανε.

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος αγάπησε την ταινία μικρού μήκους, τόσο ως δημιουργός, όσο και ως υποστηρικτής των νέων κινηματογραφιστών στα πρώτα τους βήματα. Πολλοί σκηνοθέτες μας οφείλουν και σε εκείνον την εξέλιξη τους. Με τις πρωτοβουλίες του και τη δραστηριότητά του, η Δράμα είναι σήμερα ο χώρος της ετήσιας συνάντησης των μικρομηκάδων τόσο της Ελλάδας όσο και των διεθνών δημιουργών.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο οποίο διετέλεσε και Ειδικός Σύμβουλος Κινηματογραφίας, τιμά την προσφορά του Αντώνη Παπαδόπουλου στον ελληνικό κινηματογράφο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συνεργάτες του στο Φεστιβάλ, στους φίλους του».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.