Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων ΙΚΑ ζητά την παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων ΙΚΑ ΕΤΑΜ Αχαΐας , Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς ζητά να παραταθεί η ασφαλιστική ικανότητα.

“Με επείγον έγγραφο του ο Σύλλογος μας ζήτησε χθες αργά την νύχτα από την Διοίκηση ΕΦΚΑ την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης που επιδεινώθηκε από την διαπίστωση κρουσματος κορωνοιου στην περιοχή μας.
Συγκεκριμενα τονισαμε:
1) Την ανάγκη να προβλεφθεί παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας όλων των ασφαλισμένων έως τέλη Απριλίου 2020 που έληξε 28/2/2020 αφού δημιουργούνται καθημερινά τεράστιες ουρές στα τμήματα Μητρώου όλης της χώρας που γειτνιαζουν στα περισσότερα Υποκαταστήματα με τα Τμήματα Παροχών που εξυπηρετούν στην πλειοψηφία τους ασθενείς.
2)Να μειωθεί τουλάχιστον για τις πρώτες αυτές ημέρες το ωράριο συναλλαγής με το κοινό και να εξυπηρετουνται από τις Υπηρεσίες των Νόμων Αχαΐας Ηλείας Ζακύνθου κ Κεφαλληνίας μόνο εξαιρετικές κ έκτακτες περιπτώσεις.
3)Να προβλεφθεί η μη λειτουργία των υπηρεσιών ανάλογα με τις εξελίξεις.
4)Να απολυμαινονται οι χώροι των Υπηρεσιών σε τακτά χρονικά διαστήματα
Τονιζουμε ότι παρά την κρισιμοτητα της κατάστασης δεν υπάρχουν διαθέσιμα για τους υπαλλήλους τα αναγκαία υλικά για προφύλαξη των όπως γάντια Αντισηπτικά κ Μάσκες η απολύμανση δε των χωρών συναλλαγής είναι υποτυπώδης αφού οι χώροι μόνο καθαρίζονται.
Για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ωφειλουμε να πάρουμε μέτρα.”

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.