Στην Ιταλία ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει δραματικά και ο Ερντογάν «μπλοκάρει» 200 χιλιάδες μάσκες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Στις 6 Μαρτίου η τουρκική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι το θέμα θα λυνόταν μέσα σε δυο ημέρες, αλλά ακόμη δεν έγινε τίποτα», γράφει η Corriere και προσθέτει: «Ο Ερντογάν μπλοκάρει την εισροή ευρώ στην χώρα του, για ένα πολιτικό μπρα ντε φερ της Τουρκίας με την Ευρώπη, ενώ η πανδημία τρέχει» , υπογραμμίζει η εφημερίδα του Μιλάνου.

«Δεν γίνεται να ζητηθούν πίσω τα χρήματα διότι η τουρκική εταιρία που παράγει τις μάσκες της παρέδωσε έτοιμες προς αποστολή. Την ίδια ώρα, το πολύτιμο αυτό μέσο προστασίας από τον ιό, δεν μπορεί ούτε να φτάσει στους παραλήπτες του στην Ιταλία» σημειώνεται στο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας.

Η Corriere, τέλος, ολοκληρώνει αποκαλύπτοντας ότι την περασμένη Τρίτη, για το θέμα αυτό, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «με αίτημα να λυθεί το θέμα, αλλά μέχρι τώρα δεν συνέβη απολύτως τίποτα».

Το κώλυμα προκύπτει την ώρα που η Ιταλία βιώνει την χειρότερη πανδημία της πρόσφατης ιστορίας της, με περισσότερους από 3.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό και έχει ανάγκη νοσοκομειακό υλικό, όπως μάσκες, στολές, αλλά και αναπνευστήρες.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.