Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και δήμαρχος Ρόδου ζητούν περιορισμό της κυκλοφορίας εξαιτίας κορωνοϊού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τον περιορισμό κυκλοφορίας και μετακινήσεων του γενικού πληθυσμού στα νησιά λόγω του κορωνοϊού ζητούν συντονισμένα από την κυβέρνηση περιφερειάρχης, δήμαρχος Ρόδου και φορείς που κατέθεσαν σήμερα σχετικό αίτημα.
Το αίτημα προς την κυβέρνηση συνυπογράφουν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, Νίκος Μπόνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλης Μαρκόπουλος και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Κωστής Ζωγραφίδης.

Στο μήνυμά του ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, αναφέρει:
«Σπάζοντας την αλυσίδα μετάδοσης του κορονοϊού, κερδίζουμε την μάχη για την ανθρώπινη ζωή. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο στη μάχη που δίνουμε για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι επιστήμονες μας επισημαίνουν ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι και οι πιο κρίσιμες στη μάχη κατά του κορονοϊού και ο αγώνας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής δεν έχει υπερβολή. Η εικόνα που παρουσιάζουν τα νησιά μας σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μέτρων για παραμονή στο σπίτι , δεν είναι ικανοποιητική. Γι αυτόν τον λόγο, σήμερα αποφασίσαμε από κοινού να ζητήσουμε επίσημα από την κυβέρνηση την λήψη και εφαρμογή αυστηρών μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων και της κυκλοφορίας του γενικού πληθυσμού.

Στον αγώνα αυτό, κανένα μέτρο δεν είναι υπερβολή, η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι ένας ιερός στόχος και σκοπός. Και αυτό το οφείλουμε σε μας τους ίδιους, στα παιδιά μας , στους γονείς μας, στην οικογένειά μας, στον τόπο μας και στο έθνος. Μένουμε μακριά ο ένας από τον άλλο, για να παραμείνουμε κοντά ως άνθρωποι και ως έθνος».

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.