Κορωνοϊός-Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκαν τρεις που είχαν συλληφθεί για παραβίαση των προληπτικών μέτρων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αθώωσε τρία άτομα που είχαν συλληφθεί σε ισάριθμες περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για έναν 67χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (sports-cafe) στην Πολίχνη, μία γυναίκα, 51 ετών, που πουλούσε γλαστράκια ανθοκομίας σε λαϊκή αγορά στην ίδια περιοχή, όπως επίσης έναν 72χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος με γεωργικά-γεωπονικά προϊόντα στην περιοχή της Ανάληψης.

Την αθώωσή τους ζήτησε και ο εισαγγελέας της έδρας με τους δικαστές να συντάσσονται με την απαλλακτική του πρόταση, χωρίς όμως να γίνει γνωστό το σκεπτικό κατά την εκφώνηση των αποφάσεων. Στην περίπτωση του 72χρονου φαίνεται πως το δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι το κατάστημά του περιλαμβάνεται στον κατάλογο των επιχειρήσεων που εξαιρούνται από το μέτρο προσωρινής αναστολής λειτουργίας λόγω κορωνοϊού.

Σε ό,τι αφορά τη γυναίκα που συνελήφθη σε λαϊκή αγορά ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του ανέφερε ότι «δεν γίνεται να πωλούνται στους διπλανούς πάγκους ματσάκια με φυτά και να την πληρώνει η πωλήτρια με τους βασιλικούς…».

Όσον αφορά τον 67χρονο ιδιοκτήτη καφέ, ο ίδιος στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν λειτουργούσε την επιχείρηση, ούτε αυτή ήταν προσβάσιμη σε πελάτες. «Φώναξα έναν τεχνικό κι έναν σιδερά για κάποιες εργασίες, εκμεταλλευόμενος το διάστημα της μη λειτουργίας του μαγαζιού. Δεν τους σέρβιρα ούτε καν καφέ» ανέφερε.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.