Κορωνοϊός: Ποια καταστήματα δικαιούνται να κάνουν delivery και take away

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Yπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το ποια καταστήματα εστίασης και αναψυχής κλείνουν και ποια μπορούν να λειτουργούν. τα Κλείνουν όλα τα μαγαζιά που έχουν άδειες τραπεζοκαθισμάτων εστιάσεως. Το μόνο που θα επιτρέπεται θα είναι το delivery και το take away, ωστόσο εδώ υπάρχει μια συνθήκη που σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης :

«Όλα τα καταστήματα που έχουν την άδεια να κάνουν delivery μπορούν να το κάνουν, χωρίς να έχουν πάνω από 5 άτομα στην ουρά για take away. Δεν πρέπει να συγχρωτιζόμαστε πολλοί άνθρωποι σε μικρό χώρο για πολλή ώρα.

Δεύτερον: Υπάρχουν καταστήματα με άδεια τραπεζοκαθισμάτων που δεν έχουν δηλώσει την δυνατότητα delivery και take away στην Εφορία. Αυτά τα καταστήματα έχουν δύο επιλογές:

Πρώτη επιλογή να κλείσουν. Αν γίνει αυτό, θα έχουν αναστολή των φορολογικών τους υποχρεώσεων μέχρι τον Ιούνιο όπως έχει νομοθετηθεί,

Εάν όμως θέλουν να κάνουν delivery γιατί δεν θέλουν να κλείσουν, θα μπορούν να το κάνουν από αύριο και θα έχουν ένα μήνα περιθώριο για να το δηλώσουν στην εφορία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.