Κορονοϊός: Αποφυγή ταξιδιών για τις ευπαθείς ομάδες συστήνει το υπουργείο Υγείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το υπουργείο Υγείας συστήνει στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τα ταξίδια, εντός και εκτός Ελλάδας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σύσταση απευθύνεται σε όλα τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, δηλαδή άτομα με ηλικία άνω των 70 ετών ή οποιασδήποτε ηλικίας με υποκείμενα σοβαρά χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, νοσήματα του αναπνευστικού) και άτομα με ανοσοκαταστολή, με σκοπό την προστασία τους για σοβαρή λοίμωξη COVID-19.

Όπως αναφέρεται, οι κορονοϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις, η σοβαρότητα των οποίων ποικίλλει στον άνθρωπο και στα ζώα. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κορονοϊούς.

Ο κορονοϊός SARS-COV-2 είναι στέλεχος που απομονώνεται για πρώτη φορά από τον άνθρωπο. Με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, φαίνεται ότι ο κορονοϊός SARS-COV-2 πιθανότατα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων που αποβάλλονται από άτομο που νοσεί, μέσω βήχα ή πταρμού ή με άμεση ή έμμεση επαφή με εκκρίσεις αναπνευστικού (δηλαδή μέσω μολυσμένων χεριών).

Ο χρόνος επώασης της νόσου, υπολογίζεται σε 2-14 ημέρες με μέσο χρόνο επώασης τις 5 ημέρες, επισημαίνεται.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.