Κορωνοϊός: Ακυρώθηκε και η εβδομάδα μόδας του Τόκιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Eβδομάδα Μόδας του Τόκιο, επίσημα γνωστή ως Rakuten Fashion Week TOKYO ακυρώθηκε λόγω της επιδημίας κορωνοϊού, σύμφωνα με το BoF.

Η Εβδομάδα Μόδας του Τόκιο είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 21 Μαρτίου – για δεύτερη χρονιά υπό νέο χορηγό τη Rakuten.

Το μεγαλύτερο γεγονός μόδας στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας δεν είναι το πρώτο που επηρεάζεται από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι Εβδομάδες Μόδας στη Σαγκάη, το Πεκίνο και τη Σεούλ έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί.

«Λυπάμαι για τους σχεδιαστές που ανυπομονούσαν για τις επιδείξεις μόδας» δήλωσε στο BoF ο διευθυντής του Οργανισμού Εβδομάδας Μόδας του Τόκιο (JFWO), Καόρου Ιμάτζο. Ανέφερε επίσης ότι ο Οργανισμός θα βοηθήσει να στραφεί η προσοχή στις συλλογές των σχεδιαστών μέσω της online προβολής.

«Είναι μια καλή ευκαιρία να εξετάσουμε νέους τρόπους να κάνουμε ψηφιακά επιδείξεις ή εκθέσεις… έτσι ώστε τα εμπορικά σήματα να μπορούν να προσεγγίσουν κοινό απ’ όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Μάικο Σιμπάτα, διευθυντής δημιουργικού και ιδιοκτήτης μπουτίκ με έδρα το Τόκιο.

Νωρίτερα, η Ιαπωνία ανακοίνωσε πως η επιδημία του κορωνοϊού ενδεχομένως να αναβάλλει ως το τέλος του χρόνου και τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως ανέφερε η αρμόδια υπουργός της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή, το συμβόλαιο της χώρας με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) επιτρέπει την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων έως το τέλος του έτους. «Το συμβόλαιο απαιτεί να διεξαχθούν οι Αγώνες εντός του 2020. Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως δυνατότητα αναβολής» δήλωσε η Χασιμότο.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.