Κλιμάκιο γιατρών θα εξετάσει εθελοντικά τους κατοίκους σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κλιμάκιο γιατρών το οποίο αποτελείται από έναν μικροβιολόγο- βιοπαθολόγο κι έναν χειρουργό, θα εξετάσει εθελοντικά τους κατοίκους σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά στην Κοζάνη που βρίσκονται σε καραντίνα.

Το κλιμάκιο των γιατρών θα μεταβεί αύριο Τετάρτη 25 Μαρτίου σε αυτές της περιοχές στην Κοζάνη, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή, οι δύο γιατροί θα εξετάσουν διά ζώσης τους κατοίκους των δύο χωριών, θα προβούν στη λήψη αίματος για τη διενέργεια αιματολογικού ελέγχου και θα τους δώσουν συμβουλές, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών είναι ηλικιωμένοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμη και από το καθεστώς της ολικής καραντίνας, στο οποίο έχουν τεθεί.

Οι εξετάσεις θα γίνουν στο Αγροτικό Ιατρείο Δαμασκηνιάς, όλοι οι χώροι του οποίου έχουν απολυμανθεί και έχουν σφραγιστεί γι’ αυτόν τον σκοπό. Για την κοινότητα Δραγασιάς δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ο χώρος που θα λειτουργήσει ως Ιατρείο.

Η παρουσία των κατοίκων στο Ιατρείο και η διενέργεια των εξετάσεων θα γίνουν σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα και πρωτόκολλα, που έχουν τεθεί από τον ΕΟΔΥ και αυτός ήταν και ο λόγος της μικρής καθυστέρησης, αφού «έπρεπε να βρεθούν στολές και υγειονομικό υλικό που θα ικανοποιούσε τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζευκλής.

«Χαιρόμαστε ου καταφέραμε ύστερα από πολλές προσπάθειες τόσο με κρατικούς όσο και με ιδιωτικούς φορείς να εξασφαλίσουμε την επίσκεψη των δύο γιατρών και τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων στους κατοίκους των δύο αποκλεισμένων χωριών», τόνισε.

Ακόμη εξήγησε ότι οι κάτοικοι θα ειδοποιούνται τηλεφωνικά και μόνο τότε θα προσέρχονται στο Ιατρείο του χωριού, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που θα τους δοθούν. Διευκρίνισε, δε, ότι «η παρουσία των δύο γιατρών στα αποκλεισμένα χωριά μας είναι εθελοντική, δεν θα πληρωθούν ούτε για τα έξοδα της αποστολής τους».

Όπως εξήγησε, ύστερα από μια τηλεοπτική του συνέντευξη δέχθηκε τηλεφώνημα ενός εκ των δυο εθελοντών γιατρών, που ζήτησε να έρθει στην περιοχή και να εξετάσει τους κατοίκους. «Από εκείνη τη στιγμή κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να επισπεύσουμε αυτή τη διαδικασία», κατέληξε ο κ. Ζευκλής.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το καθεστώς καραντίνας, οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να επισκεφτούν κάποιο γιατρό και ήταν κάτι που ζητούσαν εξ αρχής από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και του δήμου Βοΐου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.