Γερμανία: Τέταρτος νεκρός λόγω κορωνοϊού – 2.100 τα κρούσματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένας 67χρονος άνδρας από την Βάδη-Βυρτεμβέργη είναι ο τέταρτος νεκρός από τον νέο κορωνοϊό στη Γερμανία, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από το υπουργείο Υγείας του κρατιδίου.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ, τα κρούσματα της Covid-19 στην Γερμανία ανέρχονται σήμερα σε 2.100, ενώ το Βερολίνο κατέγραψε περίπου 100 νέα περιστατικά μόνο κατά το τελευταίο 24ωρο – ανάμεσά τους και σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Δραματική έκκληση προς τους πολίτες για αλληλεγγύη και υπευθυνότητα απηύθυνε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Ο κ. Σταϊνμάιερ κάλεσε τους πολίτες να σκέφτονται σοβαρά τι μπορούν κάνουν προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση της επιδημίας. «Πρέπει να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, όχι κάποτε, αλλά τώρα. Πρέπει να εγκαταλείψουμε ό,τι δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Σύμφωνα με ό,τι γνωρίζουμε σήμερα, βρισκόμαστε στην αρχή μιας πολύ σοβαρής εξέλιξης», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ και πρόσθεσε ότι η επιδημία αποτελεί μια πρόκληση την οποία, χάρη στο καλό σύστημα υγείας μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και θα αντιμετωπίσουμε».

Στο ίδιο πνεύμα, η υπουργός Οικογένειας Φραντσίσκα Γκίφεϊ επανέλαβε ότι πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού και για αυτό κάλεσε τους ηλικιωμένους και τις οικογένειές τους να μην αγκαλιάζονται και να μην χρησιμοποιούν τα μαζικά μέσα μεταφοράς.

Ένα από τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα στο Βερολίνο βρίσκεται σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι 135 ένοικοι να έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον απομόνωση, όπως δήλωσε η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Έλκε Μπράιτενμπαχ.

Στο μεταξύ στην Γερμανία συνεχίζεται η συζήτηση σχετικά με τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo)του Μονάχου 52,6% των επιχειρήσεων διαπιστώνουν ήδη προβλήματα λόγω της κρίσης, με τα πιο αρνητικά δείγματα να προέρχονται από τον κλάδο των ταξιδιωτικών υπηρεσιών, όπου το ποσοστό που αναφέρει προβλήματα ανέρχεται σε 96%. Μόλις το 2,2% αναφέρει θετικές εξελίξεις λόγω του κορωνοϊού.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.