Δημόσιο: Υπεγράφη η ΚΥΑ για τις ευπαθείς ομάδες – Ποιοι περιλαμβάνονται

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναμένεται να δημοσιευθεί η απόφαση, που ήδη υπεγράφη από τους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, για την επέκταση των κατηγοριών ευπαθών ομάδων δημοσίων υπαλλήλων που λαμβάνουν υποχρεωτική άδεια. Αυτό ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, ο Τ. Θεοδωρικάκος  σε συνέχεια του σχετικού δημοσιεύματος και ερωτήματος της aftodioikisi.gr, τονίζοντας ότι σε αυτή ανήκουν, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, εργαζόμενοι του δημοσίου με βαριές παθήσεις όπως πνευμοναπάθειες, καρκίνο, καρδιοπάθειες, αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη ή είναι μεταμοσχευμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας «χθες ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων-Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας καθόρισε τα άτομα που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες αυξημένου κινδύνου και για τις οποίες πρέπει να παρθούν κάποια ιδιαίτερα μέτρα στο χώρο του Δημοσίου και έβαλε μέσα σε αυτές τις ομάδες των ατόμων με σοβαρή, όπως λέω εγώ, ανοσοκαταστολή τα άτομα:

-Με σοβαρή καρδιοπάθεια

-Σοβαρή πνευμονοπάθεια

-Αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη.

-Κακοήθεια υπό ενεργό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή άλλη ανοσοθεραπεία

-Μεταμοσχευμένους υπό ενεργό ανοσοκαταστολή».

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι αλλά ο αριθμός συνεχώς μεγαλώνει.

Να σημειωθεί ότι στην προχθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών με τα επιπρόσθετα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού που αφορoύν τη λειτουργία του δημοσίου, προβλεπόταν «παροχή υποχρεωτικής άδειας σε ευπαθείς ομάδες (καρκινοπαθείς, μεταμοσχευμένους)».

 

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.