«Χάσαμε από τα αποδυτήρια σήμερα πάλι…»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών στην περιοχή Ανδρέας Σοφιανόπουλος έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, καθώς τα… πήρε στο κρανίο:

ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΕΞΗΓΟΥΜΕ…..
(η αλλιώς στου Αποστόλη το κουτούκι)

Καλό είναι όταν βγαίνουμε θεσμικά στην tv, να προσπαθούμε να εξηγήσουμε απλά και όχι να πέφτουμε στην παγίδα της τσάμπα απολογίας….

Τα πράγματα είναι απλά.τα δάχτυλα του κου Στραβελάκη εμφάνιζαν ως σχήμα ένα μπουκαλάκι το πολύ 10 ml…όταν ρωτούσε τιμές….
εκεί έπρεπε να πέσει η πρώτη ατάκα… : <μιλάτε για δείγμα αγαπητέ ,διότι δεν γνωρίζω τέτοιο μέγεθος αντισηπτικού προς πώληση…αν το έχετε μου το φέρνετε παρακαλώ…..>

αφού τελικά καταλήγουμε πως μιλάμε γοα 100 ml απλά του αναφέρουμε πως 50 λεπτά δεν έκανε ποτέ αντισηπτικό τετοιου όγκου παρά μόνο στον εγκέφαλο του Πετρούνια…και αφού του αρέσουν οι έρευνες του κου Στραβελάκη ας το πηγαίναμε ανάποδα ο Απόστολος …ας έβρισκε αυτός τιμολόγια αγοράς προ κρίσης που η λιανική των 100 ml να έβγαινε 50 λεπτά….και για να μην απεραντολογούμε το manusept 100 ml προ κρίσης είχε 3,60.τέλος.δεν το θυμόσουν αυτό Απόστολε?

Μάσκες, χωρίς πολλά λόγια…οι μάσκες με λάστιχο τιμολογούνται ως αγορά τώρα 0,99 ως 1 ευρώ οι φθηνότερες, προ κρίσης έκαναν λιανική 20 λεπτά το ζευγάρι….. προ μείωσης ΦΠΑ , η λιανική ήταν 1,5 τώρα 1,3….
γιατί ρωτάτε εμάς αγαπητέ δημοσιγράφε και δε ρωτάτε ένα εισαγωγέα η κατασκευαστή πόσο πουλά?αυτός διαμορφώνει τιμή όχι το λιανεμπόριο..εμείς το ίδιο κέρδος βάζουμε είτε αγοράζουμε 20 λεπτά είτε αγοράζουμε ένα ευρώ….και να παραλείπουμε τα φληναφήματα περί συμπίεσης κέδους
γιατί να συμπιέσουμε το κέρφδος μας?

εξ άλλου τι θα πει αισχροκέρδεια? ελευθερία αγοράς δεν έχουμε?
προσφορά και ζήτηση δεν έχουμε?αν για την πολιτεία τα αντισηπτικά και οι μάσκες είναι κοινωνικά αγαθά ιδού πεδίο δόξης λαμπρό να τα διατιμήσει….απλά πράγματα

αλλιώς ο υπύθυνος είναι γνωστός: είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε και το κέρδος που αγιάζει τα πάντα…
πρεσβεύει άλλα πράγματα η Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ π.χ?
Δηλαδή το Δ.Ν.Τ όταν μας δάνειζε με επιτόκιο 5,5 % σε κατάσταση οικονομικού πτώματος δεν αισχροκερδούσε? υπήρχε εκεί επιτροπή ανταγωνισμού? διαμαρτυρήθηκε ποτέ ο κος Στραβελάκης? ή μήπως αυτό δεν αφορούσε το σύνολο των πολιτών της χώρας?

ευτυχώς που δεν έπιασε την πατάτα περί της διαμόρφωσης τιμών στα ΜΗΣΥΦΑ από τα φαρμακεία….

Απόστολε το γυαλί δεν θέλει λαϊκισμούς, λίγα λόγια και κοφτά.
Χάσαμε από τα αποδυτήρια σήμερα πάλι…

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.