Αχαΐα: Συνεχές ωράριο 9.00-17.00 στα φαρμακεία από σήμερα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύμφωνα με την απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, τα φαρμακεία θα λειτουργούν με συνεχές ωράριο από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα αρχής γενομένης από σήμερα Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Σύσταση προς όλα τα μέλη του Φ.Σ.Αχ. για λειτουργία των φαρμακείων αυστηρά χωρίς είσοδο του κοινού στο εσωτερικό του φαρμακείου εφαρμόζοντας προηγούμενη απόφαση. Ο τρόπος που θα υλοποιηθεί από τα φαρμακεία η σύστασή μας περί μη εισόδου του Κοινού εξαρτάται από τη χωροταξική διαμόρφωση του κάθε φαρμακείου και κάθε συνάδελφος θα πρέπει να καθορίσει επακριβώς τον τρόπο λειτουργίας του.

Δηλαδή η είσοδος μπορεί να αποκλειστεί είτε με χρήση ρολών ασφαλείας και εξυπηρέτηση από θυρίδα είτε με την πόρτα κλειστή και εξυπηρέτηση από φινιστρίνι ή με κάποιο φυσικό εμπόδιο (αν τα ρολά είναι ανοιχτά) ή με όποιο άλλο τρόπο ταιριάζει στο κάθε φαρμακείο.

Ημερομηνία έναρξης του συστηνόμενου μέτρου προτείνεται να είναι η 25/03/20 για τα εφημερεύοντα και η 26/03/20 για τα υπόλοιπα έτσι ώστε η αυριανή μέρα να είναι ημέρα προετοιμασίας για την ομαλότερη μετάβαση στο νέο τρόπο λειτουργίας.

Επαναλαμβάνουμε ότι η σύσταση του Δ.Σ. έχει ως σκοπό να λειτουργήσουμε τα φαρμακεία μας με καλύτερες συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας για εμάς και τους εργαζόμενούς μας. Διαφορετική αντιμετώπιση του ζητήματος θέτει τον καθένα από εμάς προ των ευθυνών του απέναντι στον εαυτό του, τους υπαλλήλους του και το Κοινό.
Υπενθυμίζουμε την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων που έχουμε μέχρι τώρα υιοθετήσει και ας μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι η εξυπηρέτηση μέσω θυρίδας ή ρολών δε μας προστατεύει απόλυτα (δεν ξεχνάμε μάσκα-γάντια-αποστάσεις ασφαλείας).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.