Τσιόρδας για Κορωνοϊό: “Επιδημιολογικός ο λόγος ακύρωσης του Καρναβαλιού”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο λόγο της απόφασης για ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Ελληνική Επικράτεια, αναφέρθηκε ο καθηγητής ιατρικής και λοιμωξιολόγος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Σωτήρης Τσιόδρας, πριν λίγο κατά την διάρκεια ενημέρωσης στο Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Τσιόδρας με μια λακωνική έκφραση δήλωσε ” “Επιδημιολογικός ο λόγος ακύρωσης του καρναβαλιού. Η επιδημία επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες χώρες, ο κόσμος ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα».

Το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε και επισήμως το υπουργείο Υγείας, στην ενημέρωση που μόλις ολοκληρώθηκε.

«Αφορά επίσης γυναίκα που είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας πως η ιχνηλάτηση των επαφών της ασθενούς συνεχίζονται.

Προληπτικά ανεστάλη η λειτουργία σχολικών μονάδων στην Αττική, πρόσθεσε, και ανακοίνωσε πως επεκτείνεται το μέτρο της προσωρινής αναστολής οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό λόγω των εξαιρετικών δυσκολιών στην ιχνηλάτηση επαφών επιβεβαιωμένων περιστατικών.

«Συνεχίζουμε την επίπονη διαδικασία» της ιχνηλάτησης, πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας, «όπου υπήρξε υποψία έως σήμερα έγινε εργαστηριακό έλεγχος που ήταν αρνητικός».

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αποχώρησαν αμέσως μετά τις δηλώσεις καθώς είναι προγραμματισμένη σύσκεψη με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Αφού ακούσει τις απόψεις των επιστημόνων από τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια, η κα Κεραμέως και ο ίδιος θα συναποφασίσουν για τον τρόπο που πρέπει λειτουργούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε περίπτωση που υπάρχει μαθητής, ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.