Η Στέφανη Χέρτελ και τα αδέσποτα σκυλιά της Πάτρας*

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Στέφανη Χέρτελ (Stefanie Hertel), διάσημη τραγουδίστρια γερμανικής λαϊκής ποπ μουσικής και διάσημη παρουσιάστρια στην τηλεόραση δείχνει και πάλι μια μεγάλη καρδιά για τα αδέσποτα σκυλιά της Πάτρας.

Ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, να συλλέγει ενεργά δωρεές για τα αδέσποτα ζώα της Πάτρας.

Ποια είναι άραγε η σχέση της με την πόλη μας;

Η Manager της Stefanie Hertel, Astrid Bakalakos η οποία είναι παντρεμένη με τον Νικόλαο Μπακαλάκο που γεννήθηκε στην Πάτρα  ήταν καθοριστικός παράγων γι’ αυτή τη δέσμευσή της. Η Astrid Bakalakos, μετέφερε στη διάσημη τραγουδίστρια τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα αδέσποτα στην πόλη μας και τις τεράστιες ανάγκες που μένουν ακάλυπτες παρά τις προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους. Η ίδια η τραγουδίστρια δε, έχει υιοθετήσει αδέσποτο από την Ελλάδα.

Έτσι και οι δύο μαζί αποφάσισαν να έρθουν προσωπικά σε επαφή με τους ακτιβιστές , εθελοντές – διασώστες  ζώων στην περιοχή και να ενεργοποιηθούν προσφέροντας. Μέχρι σήμερα και σε διάστημα 3 ετών, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 20.000,00 ευρώ σε δωρεές για κτηνιατρικές πράξεις και πάνω από 15.000,00 ευρώ σε ζωοτροφές για τα αδέσποτα ζώα της Πάτρας. Έτσι, εκατοντάδες ζώα έχουν στειρωθεί , και έκτακτες ανάγκες χειρουργείων έχουν καλυφτεί.

Τα χρήματα στέλνονται απευθείας στα κτηνιατρεία, για να υπάρχει διαφάνεια, και έτσι οι εθελοντές μπορούν να μεταφέρουν ζώα για στειρώσεις και άλλες κτηνιατρικές ανάγκες.Η Άστριντ Μπακαλάκος σχολιάζει τα εξής:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που έχουμε την ευκαιρία να συγκεντρώσουμε αυτές τις δωρεές μέσω των εμφανίσεων της Stefanie Hertel σε Galas. Χάρη στις θυσίες και στο εθελοντικό έργο των ακτιβιστών των δικαιωμάτων των ζώων από την Πάτρα, μπορούμε να στείλουμε κάθε ευρώ δωρεάς κατευθείαν για τα ζώα. Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε στείρωση πολλών σκύλων και να παρέχουμε ιατρική περίθαλψη. Ομοίως και για τις γάτες. Είναι σημαντικό οι στειρώσεις να βοηθήσουν την μείωση των γεννήσεων των ζώων και  να τεθούν υπό έλεγχο και είναι εξίσου σημαντικό να παρέχεται εκπαιδευτικό έργο για την συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι τα ζώα. Έχουμε ευθύνη για τα ζώα μας και είμαι πολύ χαρούμενη που όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην Πάτρα έχουν αυτή την ευθύνη μαζί μας. Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση πολλών νοικοκυριών, γνωρίζω ανθρώπους που βοηθούν να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα δεινά των αδέσποτων ζώων. Είμαι επίσης ευχαριστημένη που αρκετοί πλέον κηδεμόνες σκύλων και γατών ασχολούνται υπεύθυνα με τους τετράποδους φίλους τους.Παρ’ όλα αυτά, είμαι πάντα συγκλονισμένη με τον τρόπο που μερικοί εξακολουθούν να μεταχειρίζονται τα ζώα τους. Είναι συνταρακτικό ότι στο 2020 εξακολουθούν να υπάρχουν σκυλιά που ζουν μόνιμα δεμένα σε αλυσίδα, μοναχικά,  σε βαρέλια, ξεχασμένα στα χωράφια, σε βεράντες και μπαλκόνια, πολλές φορές χωρίς φαγητό και νερό για μέρες, χωρίς εμβολιασμό , χωρίς τακτικούς περιπάτους αλλά και χωρίς σεβασμό και αγάπη!

Αυτές είναι οι συνήθειες και η νοοτροπία που πρέπει επειγόντως να αλλάξουν!

Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση και ανακούφιση που  υπάρχει ο Σύλλογος “Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας”, όπου μπορείτε να αναφέρετε ανώνυμα τέτοια περιστατικά και με την καθοδήγησή των εθελοντών να καταγγέλλονται τέτοιες συμπεριφορές .

Σημαντικό είναι ότι  έμαθα πως η πόλη της Πάτρας σύντομα θα λειτουργήσει Δημοτική κτηνιατρική κλινική για τα αδέσποτα ζώα. Η Stefanie Hertel κι εγώ θα προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια.

Ελπίζουμε ότι όλοι μας, χέρι-χέρι,  μπορούμε να δώσουμε σε πολλούς τετράποδους φίλους μια καλύτερη ζωή. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους εθελοντές ακτιβιστές διασώστες τόσων ζώων, στο σύλλογο, και στους κτηνιάτρους Νάκου Γκέλυ και Μπουρδάκου Ελένη που συνεργαζόμαστε και έχουμε τέτοιο αποτέλεσμα. Μου δόθηκε η ευκαιρία να τους γνωρίζω προσωπικά, χωρίς αυτούς και πολλούς άλλους εθελοντές θα υπήρχαν πολύ περισσότερα προβλήματα. Ανυπομονώ για την επόμενη επίσκεψή μου στην Πάτρα και θα ήμουν ακόμα πιο ευτυχισμένη εάν οι κάτοικοι της Πάτρας θα έκαναν και αυτοί μια μικρή δωρεά για τα αδέσποτα ζώα στους δρόμους τους: Κάθε ευρώ είναι χρήσιμο, και θα πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε, ό,τι μπορούμε για όλα αυτά τα ζώα που κυκλοφορούν εκεί έξω».

* Το ανωτέρω κείμενο το λάβαμε από την Αλεξάνδρα Δημοπούλου, σύμβουλο του Δημάρχου Πατρέων για τα αδέσποτα ζώα

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.