Ρέγκλινγκ: Παραβίαση απορρήτου οι ηχογραφήσεις Βαρουφάκη στο Eurogroup

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τη λύπη τους εξέφρασαν ο Μάριο Σεντένο και ο Κλάους Ρέγκλινγκ, αναφερόμενοι στην κίνηση του Γιάνη Βαρουφάκη να καταθέσει στη Βουλή στικάκι με τις ηχογραφήσεις του Eurogroup.

Οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δέχθηκαν ερώτηση για το ζήτημα αυτό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Ο κ. Βαρουφάκης κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στα πρακτικά της Βουλής φάκελο με απομαγνητοφωνήσεις των ηχογραφήσεων που έκανε κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Eurogroup, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, του επέστρεψε τον φάκελο.

«Ειλικρινά, δεν έχω κανένα σχόλιο να κάνω. Πολιτικά είναι κάτι για το οποίο λυπάμαι, αλλά δεν έχω κανένα σχόλιο», απάντησε ο Μάριο Σεντένο στη σχετική ερώτηση. Ο Πορτογάλος, νυν πρόεδρος του Eurogroup, δεν είχε προλάβει τον Γιάνη Βαρουφάκηως υπουργό Οικονομικών. Αντίθετα, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος μίλησε αμέσως μετά, είχε ζήσει εκείνη την περίοδο της διαπραγμάτευσης ως επικεφαλής του ESM, πόστο στο οποίο παραμένει.

«Δεν ξέρω τι περιείχε ο φάκελος. Συμφωνώ ότι λυπάμαι. Αυτό είναι παραβίαση του απορρήτου. Θα περίμενα ότι έχει ήδη χρησιμοποιήσει όλα όσα ο ίδιος βρίσκει ενδιαφέροντα, στα βιβλία του που έχουν εκδοθεί», ήταν το σχόλιο του Κλάους Ρέγκλινγκ για την κίνηση Βαρουφάκη.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.