Πορτογαλία: Αυτοί είναι κατά της νομιμοποίησης της ευθανασίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Ιατρικός Σύλλογος στην Πορτογαλία τάχθηκε ενάντια στο νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση της ευθανασίας, το οποίο θα συζητηθεί την Πέμπτη στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Εκτός του Ιατρικού Συλλόγου στην ενάντια σε αυτό τον νόμο που προωθεί η κυβέρνηση στην Πορτογαλία είναι και η Καθολική Εκκλησία.

“Δεν είμαστε σύμφωνοι διότι αυτό αντίκειται στην ιατρική πρακτική και παραβιάζει τους κώδικες δεοντολογίας του Ιατρικού Συλλόγου. Οι γιατροί μαθαίνουν να φροντίζουν τους ασθενείς τους και να τους σώζουν τη ζωή. Δεν είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε διαδικασίες που οδηγούν στον θάνατό τους”, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιγκέλ Γκιμαράες χθες, Δευτέρα, το βράδυ.

Το Κοινοβούλιο στην Πορτογαλία την Πέμπτη θα εξετάσει πέντε κείμενα νομοσχεδίων για την ευθανασία, με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα να έχει καταθέσει το ένα εξ αυτών.

Τον Μάιο του 2018 το Κοινοβούλιο είχε απορρίψει με μικρή πλειοψηφία πολλά από τα προτεινόμενα μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή και η τύχη του νέου νομοσχεδίου είναι άδηλη και στην παρούσα συζήτηση, καθώς οι βουλευτές των Σοσιαλιστών και της δεξιάς αντιπολίτευσης είναι βαθιά διχασμένοι αναφορικά με τις διατάξεις του.

Η Καθολική Εκκλησία, που έχει μεγάλη επιρροή στην Πορτογαλία, έχει ξεκινήσει σε μία εκστρατεία ενάντια στο νομοσχέδιο για την ευθανασία, πασχίζοντας να κινητοποιήσει επίσης και μέλη άλλων θρησκευτικών δογμάτων. Αντίθετα από το 2018, οι επίσκοποι αυτή τη φορά υποστηρίζουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με την ελπίδα πως η πλειοψηφία των πολιτών θα απορρίψει το νομοσχέδιο.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.