Πομπιήα: Ανοιχτό για το κοινό το «Σπίτι των Εραστών», για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αποκαλύφθηκε στο κοινό το 1933 και υπέστη σοβαρές ζημιές από καταστροφικό σεισμό το 1980 στην περιοχή Ιρπίνια (σημερινό Αβελλίνο) της Ιταλίας. Το Σπίτι των Εραστών, ένα «στολίδι» του αρχαιολογικού χώρου της Καμπανίας στην Ιταλία, ξανάνοιξε την Τρίτη για πρώτη φορά μετά 40 χρόνια, στην Πομπιήα και είναι διαθέσιμο για το κοινό.

Το σπίτι, που θάφτηκε από την έκρηξη του Βεζούβιου, ανακαλύφθηκε με τον δεύτερο όροφο και την διακόσμησή του, σχεδόν ανακαινισμένα εξ ολοκλήρου. Το κτίριο έκλεισε για αναστήλωση μετά τον φονικό σεισμό, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 3,000 ανθρώπων.

Την είδηση ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Δραστηριοτήτων και Τουρισμού της χώρας, Ντάριο Φραντσεσκίνι, ο οποίος βρέθηκε στην Πομπιήα για να διευκρινίσει στον Τύπο το τέλος των εργασιών ασφαλείας που ξεκίνησαν το 2014 με το Μεγάλο Εργο της Πομπιήας που χρηματοδοτήθηκε κατά ένα μεγάλο μέρος από Ευρωπαϊκούς πόρους, καθώς και το άνοιγμα τριών ανακαινισμένων κατοικιών.

«Το άνοιγμα του Σπιτιού των Εραστών πρόκειται για μια ιστορία αναγέννησης και λύτρωσης, ένα μοντέλο για ολόκληρη την Ευρώπη όσον αφορά τη διαχείριση των κοινοτικών κεφαλαίων, ένα μέρος όπου η έρευνα και οι νέες ανασκαφές έχουν επιστρέψει στην εργασία χάρη στο έργο πολλών επαγγελματιών στον κλάδο της πολιτιστικής κληρονομιάς», δήλωσε ο Φραντσεσκίνι.

KONTROLAB VIA GETTY IMAGES Αναστηλώσεις στο «Σπίτι των Εραστών».
Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.