Έβαλε τα πράγματα στη θέση τους…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

H Αλεξάνδρα Δημοπούλου (ΙΤΥΕ – πανεπιστήμιο Πατρών, σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων στα θέματα των ζώων και μέλος του ΔΣ του Π.Φ.Π.Ο.), προέβη σε μια άκρως χρήσιμη ενημέρωση μέσω fb, για το σκύλο του Αλί (του πρόσφυγα που έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή στην Πάτρα), διότι είχαμε ένα περιστατικό που, ομολογουμένως, «φουσκώθηκε» όχι μόνον από κάποια ΜΜΕ αλλά και από τοπικό πολιτικό παράγοντα, που μάλλον… παρασύρθηκε κι έλεγε άρες μάρες κουκουνάρες:

Το «Τέρας του Λοχ νες» , σύμφωνα με δημοσιεύματα, είναι μόνο ένας γέρικος ημίτυφλος σκυλάκος ο Μπόμπυ. Είναι ο σκύλος του Αλί, του ανθρώπου που πέθανε πριν λίγο καιρό και μετά από πολλά χρόνια που ζούσε πραγματικά σαν φίλος και σύντροφος με τον κηδεμόνα του έμεινε μόνος.
Το θέμα έχει αντιμετωπιστεί από την πρώτη μέρα με πολλή προσοχή και τρέξιμο. Ιδιαίτερα η Eliza Kallitsi έχει ασχοληθεί προσωπικά κι έχει δώσει πολύ χρόνο. Πήγε εκεί και με την εκπαιδεύτρια Eleni Kaspiri και τη συνεργάτιδα Gioula Anogiati και έγινε εκτίμηση της συμπεριφοράς του. Ο σκυλάκος δεν είναι ουδόλως επιθετικός, έχει μάθει να ζει με κόσμο, αλλά λόγω του ότι βλέπει ελάχιστα και νιώθει και χαμένος χωρίς τον άνθρωπό του, όταν τρομάζει ή όταν κάποιος του φέρεται επιθετικά ανταποδίδει με απότομη συμπεριφορά. Υπάρχει επικοινωνία με την αστυνομία που έδειξε ενδιαφέρον και τους ενημερώνουμε συνέχεια πώς προχωράμε. Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ επίσης φρόντισε να μεταφερθεί στο κτηνιατρείο να στειρωθεί, εμβολιαστεί, αποπαρασιτωθεί και τσιπαριστεί μέσω της τρέχουσας σύμβασής του με την κτηνίατρο Gelly Nakou η οποία και τον κράτησε περισσότερες μέρες φιλοξενία κι έδειξε ευαισθησία και κατανόηση όσο εμείς (εθελοντές) ψάχναμε λύση. Ο Γιάννης που είναι υπεύθυνος για την περισυλλογή, επίσης νοιάστηκε πέραν κάθε τυπικής υποχρέωσης και μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τη συμπεριφορά του αυτό το διάστημα. Ο Δήμος ανέλαβε την ευθύνη αμέσως και πρότεινε να μεταφερθεί ο Μπόμπυ σε πανσιόν, πράγμα το οποίο ΔΕΝ δεχτήκαμε γιατί απλώς ο σκύλος θα μαραζώσει και θα πεθάνει, όπως ξέρουμε όλοι όσοι γνωρίζουμε την ιστορία του.

Μετά λοιπόν από όλα αυτά και από μια γρήγορη και μεγάλη προσπάθεια καταλήξαμε σε συνεργασία με 2 ανθρώπους που είναι γείτονες, τον γνωρίζουν και νοιάζονται γι αυτόν, να τον αφήσουμε να μένει στο χώρο που τόσα χρόνια είχε συνηθίσει, να έχει τη φροντίδα και επίβλεψη από αυτούς συνέχεια, και να τον βγάζουν βόλτα μόνο με λουρί όπως και έγινε.
Προχθές όμως κάποιοι κούρδοι απ’ ότι μάθαμε στη συνέχεια, μπήκαν στο σπίτι που μένει κι άφησαν την πόρτα ανοικτή με αποτέλεσμα ο σκύλος να βγει μόνος του για βόλτα όπως έκανε τόσα χρόνια. Κάποιος λοιπόν τρόμαξε το Μπόμπυ για τον α ή β λόγο και ο Μπόμπυ αντέδρασε, αγρίεψε, δάγκωσε…… Όλα υπό ερώτημα σε σχέση με την πραγματικότητα καθώς πολύ γρήγορα και προφανώς για φτηνούς πολιτικούς λόγους, χρησιμοποιήθηκε στο έπακρο το όποιο περιστατικό και η τρίχα έγινε τριχιά και η πόλη μας παρουσιάστηκε ως η αρένα με το τέρας που τριγυρνά.
Οι εθελοντές πάντα με γνώμονα την ηθική, ψάχνουν σε κάθε πρόβλημα την καλύτερη δυνατόν λύση, σκεπτόμενοι και ζώα και ανθρώπους. Επικοινωνήσαμε με τους δύο ανθρώπους που τον έχουν στην ευθύνη τους, επικοινώνησε μαζί τους και η δικηγόρος κα Elena Arvaniti που προσφέρει με την ιδιότητά της και τις γνώσεις της απίστευτη βοήθεια εθελοντικά σε θέματα των ζώων, κι έτσι φτιάχτηκε καινούργια κλειδαριά στο σπίτι και πάμε παρακάτω.
Για όσους βιάστηκαν να εκμεταλλευτούν την όποια δυσκολία με τον γέρικο ημίτυφλο Μπόμπυ, πρέπει να ξέρουν πως κάποιες φορές η διαχείριση ζωντανών πλασμάτων είναι εξαιρετικά δύσκολη.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ. ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΟΥΤΕ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ.

 

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.