ΕΣΑμεΑ: «Να ανακαλέσει ο κ. Παπαγγελόπουλος για το «Βγήκαν οι τρελοί στους δρόμους …»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σκληρή απάντηση δίνει η Ομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), στη “στιγματιστική ορολογία” που -όπως υποστηρίζει- χρησιμοποίησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων. Τα Άτομα με Αναπηρία, ζητούν να ανακαλέσει την δήλωσή του, ή να τον ανακαλέσει στην τάξη στο κόμμα του.

ΕΣΑμεΑ: “Δήλωση που προτρέπει σε βία – Θα μας βρει αντιμέτωπους”
Τα μεγαλύτερο πανελλήνιο συνδικαλιστικό όργανο των αναπήρων τονίζει – μεταξύ άλλων – ότι η δήλωση του πρώην υπουργού, προτρέπει σε βία και στιγματισμό των ατόμων που πάσχουν από ψυχική νόσο:

“Δεν έχει καμία σημασία σε πιο πλαίσιο ή με ποια αφορμή έγινε η παραπάνω δήλωση. Πολιτικό πρόσωπο, σε μεγάλο μέσο ενημέρωσης, που χρησιμοποιεί στιγματιστική ορολογία η οποία υποβιβάζει και υποτιμά μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, τους ψυχικά πάσχοντες, και ταυτόχρονα προτρέπει σε βία- γιατί βία είναι η ασυλοποίηση- θα μας βρίσκει πάντα αντιμέτωπους. Το αναπηρικό κίνημα ματώνει εδώ και δεκαετίες να αποβάλει το στίγμα από την ψυχική νόσο, να πείσει ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν στην κοινότητα, εάν έχουν τα απαραίτητα βοηθήματα, ότι τα άσυλα είναι οι αποθήκες των καταραμένων. Ελάτε στη θέση των ψυχικά πασχόντων, μπείτε στη θέση ανθρώπων που έχουν επιζήσει από άσυλα και ζουν πλέον στην κοινότητα. Η γλώσσα παράγει ιδεολογία, οι πολιτικοί πρώτοι οφείλουν να καταδικάζουν το στίγμα και να προάγουν τη σωστή δικαιωματική ορολογία”, καταλήγει η ΕΣΑμεΑ.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.