Το ΕΑΠ στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της πολιτικής συνεργασιών που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια, εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με αφετηρία το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται από τις 5 έως τις 15 Μαρτίου.

 

Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση: Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στα καλύτερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Ευρώπης, γιορτάζει την τέχνη του ντοκιμαντέρ μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών, εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών.

 

Tο Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 19:30 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, στο Ολύμπιον (6ος όροφος), το ΕΑΠ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σας καλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Μεταφορά» του Ηλία Γιαννακάκη. Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την μεταφορά της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο νέο της κτίριο, που βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Ο Ηλίας Γιαννακάκης, με την εμπειρία του στο ντοκιμαντέρ και στη μυθοπλασία (από τις πρόσφατες μεγάλου μήκους δουλειές του, το ντοκιμαντέρ για τα Καλάβρυτα και η ταινία «Χαρά»), προχωρά στην αποτύπωση της φθοράς βιβλίων, χειρογράφων, χαρτών ή των χώρων του παραδοσιακού κτιρίου. Το όλο εγχείρημα γίνεται σε συνεργασία με τους παράγοντες της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

 

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει σύντομος σχολιασμός, της Χριστίνας Αδάμου, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο – Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.