Χοακίν Φίνιξ: Ένας σταρ – ακτιβιστής (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι περισσότεροι αστέρες του Χόλιγουντ, όταν βραβεύονται με Οσκαρ και μάλιστα αυτό του Α′ Ανδρικού ρόλου, συνήθως διασκεδάζουν μέχρι το πρωί σε κάποιο από τα πάρτι που ακολουθούν και την επόμενη μέρα, απλά «χουζουρεύουν».

Ο Χοακίν Φίνιξ όμως δεν είναι ένας άλλος αστέρας που βραβεύεται. Ο ίδιος αποφάσισε να επισκεφθεί την επόμενη ένα σφαγείο στο Λος Αντζελες, για να σώσει μία αγελάδα και το μοσχαράκι της.

Οπως είναι γνωστό ο Φίνιξ είναι βίγκαν κάτι που άλλωστε φρόντισε να μοιραστεί με το κοινό, κατά την απονομή των βραβείων, όταν στην ομιλία του, έκανε λόγο για τα δικαιώματα των ζώων.

Αναφέρθηκε στο πως μία αγελάδα αποχωρίζεται το μόσχο της παρά τις απεγνωσμένες κραυγές της. «Στην συνέχεια παίρνουμε το γάλα της, που προορίζεται για να το μεγαλώσει και το βάζουμε στον καφέ και στα δημητριακά μας».

Σε βίντεο που κινοποίησε, ο Χοακίν Φίνιξ εμφανίζεται να συνομιλεί με τον ιδιοκτήτη του σφαγείου «Farm Sanctuary», Άντονι Ντι Μαρία.

«Δεν χρειάζεται πραγματικά καμία επιστήμη για να δω με τα μάτια μου και να ακούσω, πώς ένα ζώο, συμπεριφέρεται στον πόνο», λέει ο Φοίνιξ.

Ο Ντι Μαρία υπερασπίζεται της δουλειάς που γίνεται στο σφαγείο του, λέγοντας πως, κάθε ζώο πεθαίνει σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα, κάτι που δείχνει πως ακολουθούνται όλοι οι κανόνες της αγοράς και η θανάτωση του γίνεται με «ανθρώπινο» τρόπο.

Βέβαια η άποψη του Χοακίν Φίνιξ είναι ξεκάθαρη, καθώς δεν το διαπραγματεύεται, λέγοντας του πως πρόκειται για δολοφονία.

Παρά την διαφωνία των δύο ανδρών, διακρίνει κανείς έναν αμοιβαίο σεβασμό.

Οσο για τους μόσχους που γεννιούνται στο σφαγείο του, ο Ντι Μαρία διαβεβαίωσε τον Φίνιξ πως δεν τα θανατώνει, ούτε και τις αγελάδες που τα γεννούν, δίνοντας του έτσι την δυνατότητα, να ελευθερώσει την Λίμπερτυ και την Ίντιγκο.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.