Χήρα καρδιολόγου: «Η ζωή μου είναι κόλαση»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε αναβολή οδηγήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του καρδιολόγου, Χριστόδουλου Καλαντζάκη, που επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα, στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού, η 40χρονη χήρα του καρδιολόγου καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ηθική αυτουργία στο έγκλημα, ενώ σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε και ο πρώην σύντροφός της.

Ο πρώην σύντροφός της χήρας ένας 39χρονος Βούλγαρος αστυνομικός, στο πρωτόδικο δικαστήριο πήρε όλη την ευθύνη πάνω του. Ήταν εκείνος που πυροβόλησε τον καρδιολόγο τρεις φορές εν ψυχρώ. Η σύζυγος του γιατρού βρέθηκε στη φυλακή, καθώς φέρεται να έχει δώσει χρήσιμες πληροφορίες στον φίλο της και εκτελεστή. Τραγικό πρόσωπο της πολύκροτης υπόθεσης το μόλις 7 ετών παιδί του ζευγαριού.

«Είμαι αθώα»
Η ίδια μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, μέσα από τη φυλακή, υποστήριξε την αθωότητά της: «Είμαι αθώα, βεβαίως και είμαι αθώα. Η ζωή μου είναι μία κόλαση… τι να σας πω. Το παιδί μου είναι έξω. Μ’ έχουν συκοφαντήσει, μ’ έχουν διαβάλλει. Δεν μπορώ να σας περιγράψω αυτά που νιώθω. Με συκοφαντίες παρέσυραν το δικαστήριο και με χωρίσανε από το παιδί. Ελπίζω η δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή να κάνει το σωστό. Ελπίζω να δικαιωθώ».

«Το φταίξιμό μου είναι πως δεν τον πίστεψα»
«Το φταίξιμό μου είναι ότι δεν πίστεψα σε αυτά που έλεγε και δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι μπορούσε να το κάνει αυτό» προσθέτει, αναφερόμενη στον Βούλγαρο πρώην σύντροφό της, ο οποίος και σκότωσε τον καρδιολόγο στα Πιλαλήματα Σητείας.

«Δε γνώριζα ότι θα τον σκοτώσει», σχολιάζει, υποστηρίζοντας πως όταν έμαθε ότι ο σύζυγος της ήταν νεκρός, δεν πήγε το μυαλό της στον πρώην φίλο της. «Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου εκείνη τη στιγμή» λέει.

«Με ρωτάει πότε θα επιστρέψω»

Η χήρα εξομολογήθηκε ότι τη στιγμή που άκουσε ότι καταδικάζεται σε ισόβια, σκεφτόταν μόνο το παιδί της: «Το παιδί μου είναι μακριά, δεν το βλέπω και κάθε ημέρα πρέπει να του εξηγώ πού είμαι και πότε θα γυρίσω. Το είδα τελευταία φορά όσο με είχαν εδώ στις φυλακές Νεάπολης, δηλαδή από το καλοκαίρι. Κάθε ημέρα περιμένει να γυρίσω στο σπίτι. Με ρωτάει πότε θα επιστρέψω» περιγράφει.

«Μεθοδευμένη κίνηση η αναβολή», λέει ο δικηγόρος
Η αναβολή χαρακτηρίστηκε ως «μεθοδευμένη κίνηση από την άλλη πλευρά» όπως υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισης της 40χρονης συζύγου του καρδιολόγου που κατηγορείται ότι μαζί με τον τότε σύντροφό της, έναν 39χρονο σήμερα Βούλγαρο, σχεδίασαν τη δολοφονία του άτυχου καρδιολόγου. Σε πρώτο βαθμό, η 40χρονη γυναίκα, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνήγορός της, Ευάγγελος Στρατουδάκης, «υπάρχουν στοιχεία που δεν εξετάστηκαν στον πρώτο βαθμό, κάτι που πιστεύουμε ότι θα γίνει στο εφετείο» συμπληρώνοντας ότι η εκδίκαση της υπόθεσης (στις 25/11/2020), είναι αρκετούς μήνες μακριά «κάτι που επιβαρύνει την κατάσταση της 40χρονης, της οποίας το ανήλικο παιδί το οποίο είχε αποκτήσει με τον καρδιολόγο, εξαιτίας της κράτησής της, μεγαλώνει μόνο του με τη γιαγιά του».

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.