Άφαντος ο «Μάξιμος Σαράφης»!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε αστυνομικό θρίλερ με πολιτικές προεκτάσεις εξελίσσεται η υπόθεση της κατάθεσης του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη».

Μετά την σκληρή αντιπαράθεση που έγινε στην Βουλή με αποχωρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγελίες τα μέλη της αντιπροσωπείας χωρίς τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέβησαν στην ΓΑΔΑ για να εξετάσουν τον προστατευόμενο μάρτυρα.

Όμως, ο Μάξιμος Σαράφης δεν ήταν εκεί και τότε τα μέλη της προανακριτικής, πλην ΚΚΕ και Ελληνικής Λύσης ζήτησαν την βίαιη προσαγωγή του. Από εκείνη την ώρα μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές τα μέλη της αντιπροσωπείας παρέμεναν στην ΓΑΔΑ και αναμένουν ενημέρωση από την Αστυνομία για το εάν έχουν εντοπίσει τον μάρτυρα και εάν θα γίνει σήμερα η εξέτασή του.

Με ανάρτησή του στα social media ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για πρωτοφανή γεγονότα και εξαπολύει προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έγραψε ο κ. Τσίπρας:

«Όσα πρωτοφανή συμβαίνουν αυτές τις ώρες με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, φανερώνουν πόσο υποκριτική ήταν όλη η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης και μέρους των ΜΜΕ για όσα είπα προχθές στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ δεν μιλάμε απλά για αρμούς της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά για πλήρη αποσυναρμολόγηση τόσο του κράτους δικαίου, όσο και του διεθνούς νομικού πλαισίου για την προστασία και τα δικαιώματα των προστατευόμενων μαρτύρων.

Αλλά το πιο σημαντικό: Πρόκειται για ωμή παραβίαση των διακριτών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία.

Στόχος τους είναι, όχι μόνο να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, αλλά και να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στη χώρα μας, να καταγγείλει και να αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες ενδεχομένως να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Απόλυτος υπεύθυνος για αυτή την εκτροπή είναι ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, που συνειδητά δίνει εντολή για αυτήν την ωμή και πρωτοφανή για μια ευρωπαϊκή χώρα, παραβίαση του διεθνούς νομικού πλαισίου, μόνο και μόνο για να κατευνάσει τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, που εδώ και καιρό τον απειλεί με εσωκομματική ρήξη.

Ευθύνες τεράστιες όμως έχει και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, καθώς αυτή η πρωτοφανής παρέμβαση μιας επιτροπής της Βουλής στη θεσμική λειτουργία της δικαστικής εξουσίας, γίνεται με τη δική του κάλυψη και ανοχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει την θεσμική εκτροπή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα όργανα της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μα πάνω απ’ όλα στον Ελληνικό λαό.

Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη, για χάρη του κ. Σαμάρα, να οδηγήσει την Ελλάδα στις πιο αυταρχικές πρακτικές του ομοϊδεάτη τους, κ. Όρμπαν.

Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, μια χώρα δικαιοσύνης».

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.