Πάτρα: Εκπτώσεις και ανοιχτή η αγορά την Κυριακή – Διαμαρτύρονται οι υπάλληλοι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι χειμερινές εκπτώσεις έχουν ξεκινήσει από τις αρχές της εβδομάδας και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας θα είναι ανοιχτά για τους καταναλωτές.

Ωστόσο οι εμποροϋπάλληλοι θα απεργούν στο πλαίσιο της κινητοποίησης που εξήγγειλε το Εργατικό κέντρο Πάτρας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων της Πάτρας:

«Η Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 ειναι μια Κυριακή που τα εμπορικά καταστήματα θα ειναι προαιρετικά ανοιχτά όπως ορίζει ο αντεργατικός νόμος 4177/2013 των 8 Κυριακών.

Η κυβέρνηση εκπληρώνοντας την βούληση των πολυεθνικών, των εκπτωτικών χωριών και των Malls, που θέλουν να οδηγήσουν στο κλείσιμο τις μικρομεσαιες επιχειρήσεις, έρχεταικαι διαμορφώνει συνθήκες για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές με φωτογραφικές διατάξεις.

Δίνει έτσι το δικαίωμα με νόμο που πέρασε απο τη βουλή νύχτα τον Δεκέμβριο χωρίς καμία διαβούλευση, στους εργοδότες του επιχειρηματικού Πάρκου Δήμου Σπάτων να ανακοινώνουν λειτουργία όλων των Κυριακών, με αστεία επιχειρήματα  όπως να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα!!! λόγω του Αττικού ζωολογικού Πάρκου που ειναι κοντά.

Επίσης το JUMBO ανακοίνωσε, παράνομα, την απόφαση να λειτουργούν όλες τις κυριακές τα καταστήματα σε Πρέβεζα και Κατερίνη.

Όλα αυτά έχουν ως στόχο την καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος για τους εμπορουπαλλήλους καθώς και το δικαίωμα για ανάπαυση.

Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων έχει δείξει  οτι οι καταναλωτές έχουν ανάγκη απο χρήματα και όχι απο επιπλέον χρόνο.

ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΟΥΜΕ τη στρατηγική της κυβέρνησης να ικανοποίησει τα αιτηματα των πολυεθνικών και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την ολική επαναφορά της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο.

Ο Σύλλογος εμπορουπαλλήλων Πάτρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας αυτή την Κυριακή 19.1.2020»

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.