Παράλληλη απασχόληση: Τι αλλάζει σε «μπλοκάκια» και μισθωτούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κερδισμένοι οι μισθωτοί με παράλληλη απασχόληση που αμείβεται με ΔΠΥ. Δεν προσμετρώνται τελικά τα δώρα και επιδόματα για την κάλυψη των μηνιαίων εισφορών κύριας ασφάλισης και υγείας στο ύψος των 252 ευρώ. Τι ισχύει για μισθωτούς με δύο μισθολόγια.

Ένα νέο μηχανισμό  απαλλαγής από την καταβολή διπλών εισφορών για όλους όσοι ασκούν παράλληλα δύο ή περισσότερες επαγγελματικές δραστηριότητες προωθεί το νέο ασφαλιστικό σχέδιο νόμου.

Ειδικά δε, για τους μισθωτούς με παράλληλη απασχόληση ως ελεύθεροι επαγγελματίες, τίθεται ως βασική προϋπόθεση  για την πλήρη απαλλαγή από τις διπλές εισφορές προς τον e-ΕΦΚΑ, η κάλυψη των εισφορών της δεύτερης ασφαλιστικής κατηγορίας των μη μισθωτών, ήτοι τα 252 ευρώ το μήνα για σύνταξη και υγεία.

Προσοχή όμως. Στο τελικό σχέδιο ξεκαθαρίζεται ότι για τον υπολογισμό αυτό δεν περιλαμβάνονται Δώρα και Επιδόματα, ήτοι 13ος και 14ος μισθός, ενώ επισημαίνεται ότι  ειδικά για μηχανικούς, γιατρούς και δικηγόρους για τους οποίους υπάρχει υποχρέωση ασφάλισης και για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ, η πλήρης απαλλαγή έρχεται αν καλύπτονται και οι εισφορές της 1ης κατηγορίας για επικούριση και της πρόνοια από το μισθό.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.