Διονύσης Καρατζάς: Νέα ποιητική συλλογή – “Πρόβα εαυτού”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι εκδόσεις-Περιοδικό “Μετρονόμος” με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Discover συνδιοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης της νέας ποιητικής συλλογής του Πατρινού φιλόλογου και λογοτέχνη Διονύση Καρατζά, με τίτλο «Πρόβα Εαυτού», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Βυζαντινό, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 στις 8 το βράδυ.

Εισηγητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Μάγνης, δημοσιογράφος, Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας “Πελοπόννησος”.

Ποιήματα θα απαγγείλει ο ίδιος ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και το κοινό, σε ελεύθερη συζήτηση με τον ποιητή.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί έκθεση των έξι σχεδίων της εικαστικού Άννας Καρατζά, που πλαισιώνουν την ποιητική συλλογή.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί έκθεση των έξι σχεδίων της εικαστικού Άννας Καρατζά, που πλαισιώνουν την ποιητική συλλογή.

«ΠΡΟΒΑ ΕΑΥΤΟΥ»

Πρόβα εαυτού όχι σαν μία στατική διαδικασία επαλήθευσης
αυτού που φαινόμαστε ή δείχνουμε ότι είμαστε,
αλλά ως μία διαρκής δοκιμασία ελέγχου αυτού που γινόμαστε,

δηλαδή πρόσωπα και πολίτες, ή αλλιώς, ελεύθεροι και υπεύθυνοι.
image.jpeg

 

Μικρό βιογραφικό του Διονύση Καρατζά

Ο Διονύσης Καρατζάς γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα, όπου εργάστηκε ως καθηγητής φιλόλογος.
Στην ποίηση εμφανίστηκε με την ποιητική συλλογή «Ξημέρωμα στη γη» το 1972. Ακολούθησαν άλλες δώδεκα ποιητικές συλλογές. Η συλλογή «Απ’ το μισό παράθυρο», Μεταίχμιο, 2006, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο «Λάμπρος Πορφύρας». Η ποιητική συλλογή «ΑΚΟΙΜΗΤΩΝ» είναι η τελευταία του συλλογή και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις-Περιοδικό ‘ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ” το 2015. Οι φωτογραφίες της έκδοσης είναι της Μαρίας Κοσσυφίδου.
Aνθολογία της ποίησής του από τους Asteris και Ina Kutulas κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Γερμανία, με τίτλο «Selbstmord des Reservemonats” (Edition Raute, Dresden, 2010).
Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Αλβανικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά και έχουν μελοποιηθεί από τους Μίκη Θεοδωράκη, Ηλία Ανδριόπουλο, Γιώργο Ανδρέου, Γιάννη Γερογιάννη κ.ά.
Έχει γράψει κείμενα και σχόλια σε φωτογραφικά λευκώματα του Δημήτρη Ταλιάνη.

Μικρό βιογραφικό της Άννας Καρατζά

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Το 2005 αποφοίτησε από την ΑΣΚΤ Αθηνών με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη.
Σπούδασε Λιθογραφία και μεταξοτυπία στο πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης με την Υποτροφία Erasmus το 2002-03. Το 2011 τελείωσε το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ της Αθήνας.
Έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα τέσσερις (4) ατομικές εκθέσεις σε Πάτρα κι Αθήνα κι έχει λάβει μέρος σε περίπου τριάντα (30) ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ρότερνταμ, Κύπρο, Σκόπια).
Το 2009 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη 14η Μπιενάλε Νέων Ευρώπης και Μεσογείου, στα Σκόπια.

Έργα της έχουν εκτεθεί μεταξύ άλλων στο Βυζαντινό Μουσείο, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μουσείο Μπενάκη, Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Σκοπίων.
Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.