“Χτύπημα” της αστυνομίας σε κύκλωμα ναρκωτικών – Διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης και στην Αχαΐα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα ακόμα χτύπημα στη διακίνηση, εμπορία και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών κατέφερε η ΕΛ.ΑΣ και συγκεκριμένα η Ασφάλεια Τρίπολης.

Ειδικότερα σε συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν 6 άτομα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης για καλλιέργεια, μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης σε περιοχές της Πελοποννήσου και όχι μόνο. Μεταξύ των περιοχών ήταν και ο Νομός Αχαΐας, όπου φέρεται πως διακινούνταν αρκετά μεγάλες ποσότητες της ναρκωτικής ουσίας.

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πάνω από 94 κιλά ακατέργαστης κάνναβης (φούντα), πάνω από 449 κιλά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης (κλαδιά-φύλλα-φούντα) και 108 κιλά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης (φύλλα και κλαδιά),

Η δράση του κυκλώματος προσδιορίζεται από τον Οκτώβριο του 2019 και εκτιμάται πως το έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, με τη διάθεση της κάνναβης στην εγχώρια παράνομη αγορά, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσαν το 1.000.000) ευρώ.

Από την έρευνα έχουν ταυτοποιηθεί και έχει σχηματισθεί δικογραφία και σε βάρος ακόμα 15 ατόμων.

Δηλώσεις Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχου Παναγιώτη Πούπουζα, σχετικά με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης για καλλιέργεια, μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.