Απεβίωσε ο Βασίλης Βάρσος, ιδιοκτήτης του ιστορικού ζαχαροπλαστείου της Κηφισιάς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Βάρσος, ο συνονόματος εγγονός του Βασίλη Βάρσου, γνωστού επιχειρηματία της Αθήνας που άνοιξε το 1892 το ομώνυμο ζαχαροπλαστείο.

Η είδηση, που έγινε γνωστή από σχετική ανάρτηση του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς σε κοινωνικό δίκτυο, προκάλεσε θλίψη στην τοπική αγορά αλλά και ευρύτερα, καθώς ο Βασίλης Βάρσος ήταν δημοφιλές και αγαπητό μέλος του Συλλόγου.

«Εξαιρετικός επιχειρηματίας, υπέροχος οικογενειάρχης, αγαπητός συμπολίτης, θα μας λείψει πολύ… O Εμπορικός Σύλλογος ενημερώνει τα μέλη του ότι η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, στις 2μμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορία του φημισμένου ζαχαροπλαστείου της Κηφισιάς αρχίζει το 1890, όταν ο ιδρυτής της εταιρείας Βασίλειος Χ. Βάρσος έφυγε από την Καστριώτισσα Φωκίδος με τον αδελφό του και ήρθαν στην Αθήνα. Στα 16 του άνοιξε ένα κατάστημα παραγωγής γάλακτος στην γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Σανταρόζα στην Αθήνα. Το 1910 ήδη η επιχείρηση απασχολούσε 24 άτομα προσωπικό, ενώ είχε ένα από τα μεγαλύτερα ψυγεία της εποχής, με 20 παγοκολώνες. Στην Κηφισιά η επιχείρηση μεταφέρθηκε το 1922.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Βασίλης Βάρσος είχε δυο εγγόνια, τον Γιώργο και τον Βασίλη, οι οποίοι ηγήθηκαν της επιχείρησης μέχρι και πριν λίγα χρόνια οπότε ανέλαβε η τέταρτη γενιά, Κωνσταντίνος και Αντώνης Βάρσος.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.