Στον Λευκό Οίκο ο Μητσοτάκης στις 7 Ιανουαρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε ο Λευκός Οίκος εν όψει της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον στις 7 Ιανουαρίου.

Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται από την ελληνική πλευρά το γεγονός ότι στην ατζέντα των δύο ανδρών θα βρεθεί η Ανατολική Μεσόγειος και η κατάσταση στα Βαλκάνια. Γεγονός που υπό το φως των τελευταίων προκλητικών δηλώσεων και κινήσεων της Τουρκίας (γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνο θαλασσίων συνόρων με Λιβύη, αμφισβήτηση Καστελόριζου κ.ο.κ.) αποκτά ευνόητες διαστάσεις για τα ελληνικά συμφέροντα.

Αλλωστε ο πρωθυπουργός, διεμήνυσε στον Ερντογάν ότι θα φέρει τις τουρκικές προκλήσεις στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 3 και 4 Δεκεμβρίου (την Τρίτη και την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υποδεχτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια επίσκεψη που θα «γιορτάσει τους ισχυρούς δεσμούς στην οικονομία, την ασφάλεια και τον πολιτισμό μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, ενός σημαντικού συμμάχου του ΝΑΤΟ».

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, σημειώνεται πως Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τραμπ θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα μακροχρόνια στρατηγικά ενδιαφέρονταν των δύο εθνών στην ενίσχυση της σταθερότητας, την ευημερίας και της συνεργασίας στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο. «Ο πρόεδρος Τραμπ θα δώσει έμφαση στη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε ό, τι αφορά στην 5G τεχνολογία.

Στο Μπάκιγχαμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Η ανακοίνωση έρχεται την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ταξιδεύει απόψε στο Λονδίνο προκειμένου να παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η Βασίλισσα Ελισάβετ στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης θα έχει στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας της Τρίτης, συνάντηση με επενδυτές, ενώ στις 19:15, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η Βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ακολούθως, στις 21.30 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του θα παρακαθίσουν σε δείπνο στην πρωθυπουργική κατοικία (Downing Street) που παραθέτει ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον. Την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει γεύμα εργασίας με τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.