Σκωτία: 100 κιλά σκουπίδια μέσα στο στομάχι μιας φάλαινας (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσοχή, το κείμενο περιέχει σκληρές φωτογραφίες

Μια φάλαινα φυσητήρας, η οποία πέθανε αφού ξεβράστηκε στη Νήσο Χάρις της Σκωτίας, είχε μέσα στο στομάχι της «μια μπάλα απορριμμάτων βάρους 100 κιλών», αναφέρει η βρετανική έκδοση της HuffPost σε δημοσίευμά της.

H υπηρεσία «Scottish Marine Strandings Scheme» (SMASS) δημοσίευσε στοFacebook τις σοκαριστικές φωτογραφίες σχολιάζοντας πως μέσα στο θηλαστικό βρέθηκαν δεκάδες αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων πλαστικών κυπέλλων, τσαντών, γαντιών, ιμάντων συσκευασίας και σωληνώσεων.

Μάλιστα, όπως επεσήμαναν οι υπεύθυνοι, φαίνεται πως όλα αυτά βρίσκονταν στο στομάχι του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν τα ευρήματα αυτά οδήγησαν στον θάνατο της φάλαινας.

Οι άνθρωποι που μελέτησαν τα αντικείμενα είπαν επίσης: «Η ποσότητα αυτή του πλαστικού είναι φρικτή και σίγουρα έχει υπονομεύσει την πέψη του ζωντανού. Για ακόμα μια φορά αναδεικνύονται οι κίνδυνοι που μπορεί να προκληθούν στην θαλάσσια ζωή από τα απορρίμματα».

Η ομάδα επίσης δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό βίντεο το οποίο δείχνει τα εντόσθια του θηλαστικού να πετιούνται έξω όταν βάζουν ένα πριόνι στην κοιλιά του.

Exploding sperm whale

Gepostet von Scottish Marine Animal Strandings Scheme am Sonntag, 1. Dezember 2019

Ένας εκπρόσωπος της ομάδας για την προστασία της θαλάσσιας ζωής στη Βρετανία εξήγησε πως σπάνια εντοπίζονται τέτοια είδη φαλαινών στα νερά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι ειδικοί επίσης συνιστούν στους πολίτες να μην πλησιάζουν σε καμία περίπτωση ζώα που βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση καθώς ο κίνδυνος για μετάδοση ασθενειών είναι μεγάλος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.