Πυρκαγιά σε εργοστάσιο κεραμικών-23 άτομα νεκρά και 130 τραυματίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η πυρκαγιά που στοίχισε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων ξέσπασε σε ένα εργοστάσιο κεραμικών στα βόρεια του Χαρτούμ στο Σουδάν, η οποία προκλήθηκε από την έκρηξη ενός βυτιοφόρου που μετέφερε φυσικό αέριο.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που το βυτιοφόρο εκτοξεύτηκε στον αέρα και κατέληξε σε ένα διπλανό χωράφι, ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση του Σουδάν αναφέρεται ότι σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 130.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το εργοστάσιο, στη βιομηχανική ζώνη του Χαρτούμ, δεν διέθετε τις απαραίτητες εγκαταστάσεις ασφαλείας, ενώ στον χώρο  υπήρχαν διάσπαρτα πολλά εύφλεκτα υλικά, γεγονός που διευκόλυνε την επέκταση της πυρκαγιάς.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε πολλά νοσοκομεία της πόλης, ενώ επέστρεψαν όλοι οι γιατροί για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ η αρχές στο Σουδάν κάνουν έκκληση στον κόσμο να δώσει αίμα για τους τραυματίες.

“Η έκρηξη ήταν ισχυρή. Πολλά οχήματα, σταθμευμένα εκεί κοντά, τυλίχθηκαν επίσης στις φλόγες”, είπε ένας μάρτυρας, εργαζόμενος σε μια γειτονική εταιρεία. Το εργοστάσιο καταστράφηκε ολοσχερώς.

“Δεν κατάλαβα τι συνέβη, άκουσα μια έκρηξη και έτρεξα. Ένας άνδρας με κελεμπία έτρεχε πίσω μου, είχε τραυματιστεί σοβαρά. Κι εγώ τραυματίστηκα στο πόδι”, είπε ένας εργαζόμενος.

“Έβγαλα έξω 14 πτώματα, είχαν απανθρακωθεί”, είπε στο Reuters ένας εθελοντής διασώστης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.