Πιτίνο: «Ο Φριντέτ θέλει… φροντιστήριο, θαυμάζω τον Σπανούλη»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη των πράσινων στο ντέρμπι αιωνίων.

«Αν έχανα ένα τέτοιο ματς θα ήθελα να πηδήξω στη θάλασσα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, έπαιξαν φοβερό μπάσκετ. Σέβομαι τον τρόπο που έπαιξαν. Είχα πει στον… μικρό μου αδελφό, τον Άγγελο πως το σουτ θα πάει στο τελευταίο σουτ. Ο Μπράντον Πολ έπαιξε εξαιρετικά, ο Σπανούλης παίζει σαν να είναι κάτω από 30 χρονών. όπως και ο Μιλουτίνοφ. Έβαλαν μεγάλα τρίποντα. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Νικ μπορεί να πουν ότι δεν έκανε καλό ματς, αλλά έβαλε τις 2 μεγάλε άμυνες που ήταν κλειδί για την εξέλιξη του ματς. Ο Παπαγιάννης επίσης έβγαλε 2 μεγάλες φάσεις και έστειλε το ματς στην παράταση.

Ο Ράις από την πλευρά του ήταν εκπληκτικός, έκανε μεγάλο ματς με τους 41 πόντους. Και ο Φριντέτ είναι μεγάλος παίκτης, αλλά θα πρέπει να μάθει το τρόπο που παίζεται το μπάσκετ εδώ πέρα. Εδώ είναι πιο δυνατό το παιχνίδι. Πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που βγαίνει από τα screen. Θα πρέπει να αλλάζει ρυθμό, να απελευθερώνεται για να βρει τα σουτ που χρειάζεται. Εκεί που το ματς ήταν στο πόντο, ο Μήτογλου έκανε ένα σημαντικό deflection και στη συνέχεια ο Καλάθης έκανε το μεγάλο κλέψιμο που ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς. Δίνω τα εύσημα στον Ολυμπιακό. Είμαι ενθουσιασμένος για τη νίκη μας. Όλοι θέλουν τα ντέρμπι να είναι μεγάλα παιχνίδια για να μπορεί ο κόσμος να τα ευχαριστιέται»

Για το τι έχει αλλάξει στην άμυνα του Παναθηναϊκού ο Πιτίνο: «Όταν κάνουμε το scouting του αντιπάλου, εστιάσαμε στα screen στην μπάλα και τις αλλαγές που θα κάνουν στην άμυνα που θα πρέπει να χτυπήσουμε με high low. Ήθελα να έχουμε 2 χειριστές μπάλας στο παιχνίδι, τον Νικ και τον Ράις. Αν είχαμε μόνο τον Καλάθη θα κουραζόταν και θα ήταν σημαντικό αυτό για την εξέλιξη του ματς».

Για τον λόγο που δεν έπαιξε ο Ουάιλι: «Θα πρέπει να μάθει στην θέση 4 και θα είναι δύσκολο να τα βγάλει πέρα. Στη Euroleague είναι άλλο το επίπεδο. Ο Μήτογλου έκανε εκπληκτική δουλειά στη θέση «4». Ο Ντίνος είχε 4/6 και έβγαλε τη φάση-κλειδί που έκλεψε την μπάλα στην τελευταία φάση της κανονικής περιόδου».

Για το αν είναι αισιόδοξος ότι θα δούμε περισσότερα ντέρμπι κατά τη διάρκεια των επόμενων σεζόν: «Δεν μπορείς να έχεις μια σπουδαία κόντρα χωρίς να σέβεσαι τον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός έχει τον σεβασμό μου. Θαυμάζω τον Σπανούλη για τον τρόπο που παίζει μετά την εγχείρηση. Ο θυμός και η οργή είναι τα χειρότερα σε τέτοια ματς. Περπατάω στην Κηφισιά και ένας φίλος του Ολυμπιακού με σταμάτησε και μου ζήτησε να βγάλουμε μια φωτογραφία. Ξαφνικά ένας άνθρωπος από το μαγαζί έλεγε να μην βγάλουμε γιατί ήμουν προπονητής του Παναθηναϊκού. Τελικά του είπα να έρθει και αυτός για να βγάλουμε όλοι μαζί φωτογραφία. Αυτή είναι μια πραγματική ιστορία που έζησα».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.