Πελετίδης : “Mαζεύονται σ’ ένα δωμάτιο και ψάχνουν να βρουν τρόπο πώς να τη φέρουν στη Δημοτική Αρχή”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σε παρέμβασή του στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο θέμα συζήτησης των δημοτικών τελών,  ανέφερε τα εξής μεταξύ άλλων:

«Απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο, γίνεται ό,τι βλέπουμε να γίνεται όλο αυτό το διάστημα στις συνεδριάσεις, με την σύμπραξη των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και τις υπόλοιπες δυνάμεις δορυφόρους, όπως ακριβώς έγινε και στις εκλογές της ΠΕΔ.

Στο θέμα μας. Γιατί να υπάρχουν φόροι και τέλη; Εμείς τα θέλουμε; Όχι. Το σύνολο του κρατικού προϋπολογισμού φτάνει τα 52 δισ. και μερικά ακόμα εκατομμύρια. Το 93% συγκεντρώνεται από τον λαό και μόνο το 7% από τους επιχειρηματικούς ομίλους.  Τι αποφέρει σε μας ο κρατικός προϋπολογισμός; Τίποτα. Τι επιστρέφει στον Δήμο; Μείωση στην χρηματοδότηση του Δήμου,  κατά 62%. Εμείς λέμε μονίμως να μην υπάρχουν τέλη. Συμφωνούν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις; Όχι.

Δεν υπάρχουν Ιανοί, υπάρχει μια συγκεκριμένη πολιτική. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό λοιπόν.

Τα έσοδα των 17,5 έως 22 εκατ. ευρώ υπάρχουν, όμως υπήρχαν περισσότερα έσοδα τα χρόνια με τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Έγινε κάποια μείωση τελών; Όχι. Όταν εμείς ως αντιπολίτευση ζητούσαμε μείωση τελών δεν μιλούσε κανένας. Όσο είμαστε εμείς έχουμε μειώσει τα τέλη κατά 23%.

Πάμε στο θέμα του κτιρίου της Ξερόλακκας. Λέτε δεν πειράζει ας μην το πάρουμε. Εμείς παλεύουμε με δύο τράπεζες για να το πάρει ο Δήμος, να το οργανώσουμε και να το εξοπλίσουμε, να φύγουμε από την Ξερόλακκα. Για να το πάρουμε έχουμε δεσμεύσει χρήματα.

Εμείς δεν λέμε: δεν πειράζει, όταν έρθει η ώρα παίρνουμε ένα δάνειο. Δεν είμαστε αυτής της λογικής.

Ποιος νοιάστηκε να έρθει να μιλήσει με τον Δήμαρχο και να πει έχουμε αυτή την πρόταση. Κανείς. Απλά μαζεύονται σ’ ένα δωμάτιο και ψάχνουν να βρουν τρόπο πώς να τη φέρουν στην Δημοτική Αρχή.

Όλοι γνωριζόμαστε σ’ αυτή την πόλη. Εμείς καταθέτουμε την τεκμηριωμένη από την Οικονομική Υπηρεσία και τους εργαζομένους του Δήμου μας πρόταση, για να συνεχίσουμε την πολιτική μας υπέρ των λαϊκών στρωμάτων».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.