Μακρόν: Πλήρης στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε την πλήρη στήριξη στην Ελλάδα και την Κύπρο, απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, μιλώντας μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Χθες, όπως και στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, εκφράσαμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Κύπρο και την Ελλάδα, δεδομένης της πρόκλησης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν. «Θεωρώ ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών κρατών είναι απολύτως καθοριστική. Μπορώ να πω ότι θα λάβουμε οποιοδήποτε χρήσιμο μέτρο για τον σκοπό αυτό και βεβαίως δεν θα ενδώσουμε σε καμιά μορφή πρόκλησης», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος, στέλνοντας ένα ακόμη προειδοποιητικό μήνυμα στην Τουρκία.

Εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε δημόσια τον Εμανουέλ Μακρόν για τη στήριξή του στη Σύνοδο Κορυφής. «Πολλοί εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην Αθήνα και την Κύπρο. Ο πρόεδρος Μακρόν ήταν πολύ υποστηρικτικός και τον ευχαριστώ και δημόσια γι’ αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.