Κορίτσια από τη Βουλγαρία “έγδυναν” περαστικούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Σύστημα” το είχαν τρία κορίτσια 14, 15, 17 και 18 ετών από την Βουλγαρία να κλέβουν τουρίστες και μη στο κέντρο της Αθήνας.

Οι τρεις λησταρχίνες πιάστηκαν στα “πράσα” στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., την ώρα που απασχολούσαν τουρίστα, με την πρόφαση αναζήτησης πληροφοριών σε χάρτη που του επεδείκνυαν, ενώ επιχειρούσαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από το εσωτερικό τσάντας – πλάτης που έφερε.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 180 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και τρεις χάρτες πόλης.

“Αρπακτικά” στο κέντρο της Αθήνας
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις νεαρές, εδώ και τρεις μήνες τουλάχιστον, σύχναζαν σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας (εμπορικού – ιστορικού – αρχαιολογικού ενδιαφέροντος) και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν από πεζούς τσάντες, πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών κυρίως στις οδούς Ερμού, Μητροπόλεως, Αθηνάς, Αιόλου, στο Μοναστηράκι, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και στου Ψυρρή.

Οι συλληφθείσες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων, συνεχίζεται.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.