Για το στολισμό της Βασιλίσσης Σοφίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θέμα των ημερών ήταν ο στολισμό της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, στην πρωτεύουσα και η γνωστή δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα, έκανε το δικό της -ομολογουμένως εύστοχο- σχόλιο στο fb:

«Η δικαιολογία χειροτέρα του σφάλματος» έλεγε η γιαγιά Λουκία. Κάτι δηλαδή σαν την ανακοίνωση της κυρίας από την Στέγη Γραμμάτων του ιδρύματος Ωνάση: η δήλωση όπου υπερασπίζεται τον στολισμό της Βασιλίσσης Σοφίας, είναι χειρότερη από το στολισμό τον ίδιο.

Δήλωσηκατευφημισμόν δηλαδή. Ένα κουνημένο δάχτυλο στα μούτρα μας ήταν οι ανόητες παράγραφοι που έφεραν την υπογραφή της. Παράγραφοι που ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήριζαν την προσωπική αισθητική του καθενός από μας, ως μια παρωχημένη bon pour l’ orient αντίληψη εορταστικού στολισμού που πλέον, λέει, δεν εφαρμόζεται πουθενά στον κόσμο (της).

Πριν λίγες μέρες, ήμουν στο Λονδίνο για την παρουσίαση του βιβλίου μουΤα τάπερ της Αλίκης’ . Μόλις άφησα τα πράγματα στο ξενοδοχείο, πήγα κατευθείαν στη Regents Street για δυο λόγους. Πρώτον γιατί εκεί βρίσκεται το αγαπημένο μου Cos Stores με την υπέροχη μίνιμαλ αισθητική των ρούχων που προτιμώ. Και δεύτερον για να δω τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που ήταν όντως ένα όνειρο. Νιώθεις ξαφνικά πως βρίσκεσαι μέσα σε ένα παραμύθι κι εγώ τα αγαπώ τα παραμύθια. Πολύ.

Ελάτε σας παρακαλώ, χρυσή μου γυναίκα. Αξιολογήστε πρώτα το δικό σας έργο, ως διευθύντρια πολιτισμού στη Στέγη που αγαπάμε, και μετά να ποινικοποιήσετε το εορταστικό φαντασιακό των συμπολιτών σας. Γιατί αυτό ακριβώς κάνατεσε περίπτωση που δεν το έχετε αντιληφθεί.

Χρόνια πολλά #αγαπούμεΝτεκώ

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.