Βρετανία: Επικεφαλής της αστυνομίας καταδικάστηκε επειδή είχε στο κινητό της βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Ρόμπιν Ουίλιαμς, επικεφαλής της αστυνομίας στη Βρετανία, καταδικάστηκε επειδή είχε στην κατοχή της βίντεο με εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης ενός παιδιού.

Η επιθεωρήτρια της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, δέχτηκε κατηγορίες τις οποίες εξαρχής αρνήθηκε και απολογήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου σε μια δίκη που διήρκεσε τρεις εβδομάδες.

Η Ουίλιαμς, που είναι 54 ετών, τιμήθηκε για την εργασία της μετά την καταστροφή του κτιρίου Grenfell, ενώ είναι μια από τις ανώτερες γυναίκες αστυνομικούς με καταγωγή από την Καραϊβική.

Λέγεται πως τον Φεβρουάριο του 2018 έστειλε το βίντεο μέσω της εφαρμογής του WhatsApp από την αδερφή της, η οποία στο δικαστήριο δήλωσε πως είναι εξοργισμένη με το υλικό και πως θέλει να συλληφθεί όποιος φέρει ευθύνη.

Η ίδια είναι 56 ετών και κατηγορείται πως προώθησε το υλικό σε 17 άτομα, συμπεριλαμβανομένης και της Ρόμπιν.

Η 56χρονη Χοτζ έλαβε το βίντεο από τον συνεργάτη της, Ντίντο Μασίβι, 61 ετών, ο οποίος καταδικάστηκε για την διανομή και την κατοχή του υλικού.

Ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση κατέστησε σαφές πως οι κατηγορούμενοι δεν είχαν κάποιο σεξουαλικό ενδιαφέρον για αυτό, ωστόσο υπέπεσαν σε άλλα σοβαρά σφάλματα.

«Δεν θεωρούμε πως είχαν οι ίδιοι σεξουαλικό ενδιαφέρον, αλλά υποστηρίζουμε πως μοίρασαν το βίντεο για άλλους ύποπτους λόγους. Ο καθένας τους υπέπεσε σε σοβαρά σφάλματα που έχουν σχέση με το πώς διαχειρίστηκαν το υλικό αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ουίλιαμς δήλωσε έκπληκτη καθώς οι δικαστές κατέληξαν στην απόφασή τους μετά από δέκα ώρες ακροάσεων. Τελικά καταδικάστηκε με πλειοψηφία ενώ ακόμα και μετά το πέρας της διαδικασίας αρνήθηκε πως κατέχει το υλικό.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.