Προανακριτική Novartis: Δεν θα αντικατασταθούν Πολάκης – Τζανακόπουλος, αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέα επιστολή στον Κώστα Τασούλα θα στείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με το ζήτημα της αντικατάστασης των Τζανακόπουλου και Πολάκη από την προανακριτική για τη Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε να αποσταλεί νέα επιστολή με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας να καλεί τον Κώστα Τασούλα να «αναλάβει τον θεσμικό του ρόλο και να αποκαταστήσει την ομαλή κοινοβουλευτική λειτουργία».

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η απόφαση του κόμματος να μην προχωρήσει σε αντικατάσταση των δύο βουλευτών την ώρα που συνεχίζεται η αναζήτηση των κατάλληλων λύσεων προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο. Επιπλέον, φαίνεται ότι απορρίπτεται οριστικά το σενάριο αποχώρησης του κόμματος από την Επιτροπή καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να χρεωθούν πιθανό ναυάγιο και κατηγορίες περί επιδιώξεων να μην διαλευκανθεί η υπόθεση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προκρίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση να παρουσιαστούν οι Πολάκης και Τζανακόπουλος στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπή την προσεχή Πέμπτη και αφού καταγγείλουν τη διαδικασία να αποχωρήσουν, χωρίς όμως να έχουν οριστεί αντικαταστάτες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η όλη υπόθεση εξελίσσεται σε γόρδιο δεσμό τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τον Πρόεδρο της Βουλής. Από τη μία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί σε μια διαδικαστικού τύπου δοκιμασία, ενώ από την άλλη ο κ. Τασούλας καλείται να υποδείξει λύσεις που να μην διασαλεύουν την κοινοβουλευτική ευρυθμία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.