Πάτρα: Παρέμβαση Χαροκόπου για το “Μέριμνα”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παρέμβαση σχετικά με τις καταγγελίες που έγιναν για το “Μέριμνα” έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος Αντώνης Χαροκόπος. Αναφέροντας συγκεκριμένα: 

Ως πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Θ.Π.Κ. «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» και εκπροσωπώντας τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους θα επιθυμούσα να τοποθετηθώ δημόσια σχετικά με δημοσίευμα που ανέγνωσα στον τοπικό τύπο σχετικά με τις καταγγελίες δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου.

Όσοι εμπλέκονται σε Διοικητικά Συμβούλια δημόσιων και ιδιωτικών φορέων οφείλουν να τοποθετούνται και να ενημερώνουν το αρμόδιο όργανο που εκπροσωπούν, σε αυτή την περίπτωση τον Δήμο Πατρέων. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιουδήποτε είδους ατασθαλία ή παράβαση του κανονισμού που είναι ποινικά κολάσιμη οφείλουν να προβούν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες.

Αποτελεί δικαίωμα η δημοσιοποίηση καταγγελίας στον τύπο, όμως με αυτό τον τρόπο επηρεάζεται αρνητικά η ομαλή λειτουργία του Κέντρου και υπάρχει σοβαρός αντίκτυπος στο κλίμα μεταξύ των εργαζομένων και της Διοίκησης. Ειδικά σε μία δομή που προσφέρει εδώ και πενήντα χρόνια πολύτιμες υπηρεσίες σε παιδιά με αναπηρία και στις οικογένειές τους δεν πρέπει να «δηλητηριάζονται» οι σχέσεις.

Βρισκόμαστε εν μέσω μίας περιόδου όπου «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» πρόκειται να αναπτυχθεί περισσότερο, εντάσσοντας νέες δομές. Τα μέλη του Δ.Σ. οφείλουν ενωμένα και με αλληλεγγύη να συνεργαστούν προς όφελος της δομής. Η Δημοτική Αρχή και οι Δημοτικές Παρατάξεις πρέπει να δουλέψουν και να στηρίξουν το Θεραπευτικό Κέντρο ώστε τα τρία άτομα που έχει ορίσει ο Δήμαρχος Πατρέων να εργαστούν από κοινού, χωρίς αντιπαραθέσεις και κομματικές ταμπέλες.

 

Αντώνης Χαροκόπος

Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας

Γ’ Αντιπρόεδρος Ε.Σ.Α.μεΑ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.