Πάτρα: Με ένα γιατρό «ξέμεινε» το Αιματολογικό του Γ.Ν. «Αγ. Ανδρέας»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ένα γιατρό που είναι και ο διευθυντής του έχε μείνει το Αιματολογικό του Αγίου Ανδρέα που καθημερινά καλείται να αντιμετωπίσει 50 ασθενείς ενώ σε εβδομαδιαία βάση 250!

Από τις αρχές του 2019 μέχρι σήμερα από το τμήμα έχουν περάσει 8 χιλιάδες περιστατικά η πλειοψηφία των οποίων αφορά σοβαρές ασθένειες.

Τα τελευταία χρόνια το τμήμα αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης και συνεπώς δυσλειτουργίας.

Η μια γιατρός που μετακινούνταν στο αντίστοιχο τμήμα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, πρόσφατα μετατέθηκε οριστικά στην οργανική της θέση κι έτσι το τμήμα του Αγιου Ανδρέα δεν μπορεί να την επαναπροκηρύξει.

Το τμήμα διαθέτει και τρίτη θέση αλλά η γιατρός που την κάλυπτε απο το Νοέμβριο του 2013 έχει πάρει εκπαιδευτική άδεια και μετατέθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Η απώλεια των δυο γιατρών έχει ως αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το ιατρικό δυναμικό του αιματολογικού να έχει περιοριστεί στον εξής έναν, το διευθυντή του Παναγιώτη Ζήκο.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ζήκος στην εφημερίδα Πελοπόννησος, αν πάρει το  υπόλοιπο της κανονικής του άδειας (125 ημέρες) όπως αναφέρει η εντολή των διοικούντων το τμήμα θα κλείσει”.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.