Πάτρα: “Είναι πολλά τα λεφτά alex” στη σκηνή του Μηχανουργείου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η εταιρεία ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης στηρίζει το ερασιτεχνικό θέατρο της Πάτρας ανεβάζοντας τη σπαρταριστή κωμωδία καταστάσεων ” Είναι πολλά τα λεφτά Άλεξ” εμπνευσμένη απο το θεατρικό και κινηματογραφικό έργο “Funny Money” του Αγγλου συγγραφέα Rey Conney.

Η παράσταση ανεβαίνει στις 22 Νοεμβρίου στο θέατρο “Μηχανουργειο” από την ερασιτεχνική ομάδα “Θεατρόφιλοι” σε μια έξυπνη διασκευή της Κατερίνας Φρουφρή και σκηνοθεσία Μίλτου Σπυρόπουλου. Η ιστορία εξελίσσεται στη Νέα Υόρκη, όπου ο Άλεξ καθώς επιστρέφει στο σπίτι του για να γιορτάσει τα γενέθλια του μαζί τη γυναίκα του και ένα φιλικό ζευγάρι, βρίσκεται να έχει στα χέρια του μετά από λάθος έναν χαρτοφύλακα που περιέχει το ιλιγγιώδες ποσό των 10.000.000 $ δολαρίων! Τα πράγματα αρχίζουν να μπερδεύονται αρκετά όταν στην πορεία της ιστορίας μας αρχίζει να εμπλέκεται η αστυνομία, ένας ταξιτζής και εν τέλει ο υποκόσμος αναζητώντας τα χρήματα.

Στη θεότρελη αυτή κωμωδία συμμετέχουν γνωστοί Πατρινοί ερασιτέχνες ηθοποιοί με χρόνια παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης όπως ο κομμωτής Σάκης Κλήρης, ο Αντώνης Μπαρμπετακης και ο σκηνοθέτης του έργου Μίλτος Σπυρόπουλος που σε συνεργασία με μια πλειάδα νέων ταλαντούχων παιδιών συνθέτουν μια ομάδα που υπόσχεται να προσφέρει στιγμές γέλιου και διασκέδασης στο θεατρόφιλο και μη κοινό της Πάτρας για 24 παραστάσεις.

1. Σκηνοθεσια: ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΟΣ 2. Διδασκαλία ρόλων: ΣΜΥΡΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣΜΙΧΑΛΗΣ 3. Διασκευη: ΦΡΟΥΦΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 4. Σκηνικα: ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΟΣ 5. Ρούχα: ΤΣΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ 6. Φώτα: ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗΣ ΘΑΝΟΣ 7. Φωτογραφίες: Mimi Lena 8. Ηχοληψία: ΠΑΤΡΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ Παίζουν: 1. ΚΛΗΡΗΣ ΣΑΚΗΣ στον ρόλο του Άλεξ 2. ΞΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ στο ρόλο της Λίλας 4. ΜΠΑΡΜΠΕΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ στο ρόλο του Αστυνόμου Σλάτερ 5. ΤΟΜΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ στο ρόλο του Νικ 6. ΜΠΙΛΕΛΗ ΕΥΤΥΧΙΑ στο ρόλο της Μπέτυς 7. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΟΣ στο ρόλο του Ντετέκτιβ και 8. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ στο ρόλο του “Μεγάλου”

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Τόνοι μελάνι και αίμα έχουν χυθεί για το χρήμα. Αίμα για αυτονόητους λόγους, μελάνι γιατί άλλοι τα αποκρύπτουν και αλλοι τα εξυμνούν. Στη δική μας περίπτωση με αφορμή μια θεατρική κωμωδία δείχνουμε τι μπορεί να συμβεί οταν ανάμεσα σε δύο ζευγάρια, δύο αστυνομικούς, έναν ταξιτζή και έναν δολοφόνο μπαίνουν 10.000.000 $ δολλάρια. Άνθρωποι αλλάζουν χαρακτήρα εν μία νυκτί, συνειδήσεις αλλοτριώνονται προσδοκώντας ότι τα λεφτά θα τους προσφέρουν “καλύτερη ζωή”. Μία κωμωδία που σε πρώτο επίπεδο σε κάνει να γελάσεις με τις ξεκαρδιστικές καταστάσεις ενώ σε δεύτερο επίπεδο μπαίνεις στον πειρασμό να σκεφτείς τι θα έκανες αν είχες κι εσύ πολλά λεφτά. Τότε έρχεται ο καθένας αντιμέτωπος με τα πιστεύω του και εν τέλει τον ιδιο του τον εαυτό.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.