Ομοσπονδία Γονέων – Κηδεμόνων: Ζητά επαναπρόσληψη των Σχολικών φυλάκων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το θέμα των σχολικών φυλάκων επαναφέρει στο προσκήνιο η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Ελλάδας, μετά και το πρόσφατο περιστατικό με την ρίψη μολότοφ στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 5ο Γυμνάσιο και Λύκειο, επί της οδού Μαραγκοπούλου στην πλατεία Μαρούδα. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα στις 29/10 σε σχολεία τις πόλης μας, λίγο πριν το χτύπημα του κουδουνιού, για την έναρξη των μαθημάτων.

Το σχολικό συγκρότημα στην πλατεία Μαρούδα στο οποίο συστεγάζονται τρία σχολεία, δέχτηκε επίθεση από αγνώστους με την ρίψη 8 (!) βομβών μολότοφ κυρίως στο γραφείο του Διευθυντή, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές και σε άλλους χώρους του συγκροτήματος από την επίθεση των αγνώστων.

Επίσης, λίγες ώρες πριν, προκλήθηκαν υλικές ζημιές από αγνώστους σε γειτονικό σχολικό συγκρότημα με πέτρες και ξύλα! Μέχρι τώρα βλέπαμε τα δημόσια σχολεία της πόλης μας να καταστρέφονται και να βανδαλίζονται τις νυχτερινές ώρες, υπό την προστασία του σκότους. Πλέον γινόμαστε θεατές της «κατεδάφισής» τους και τις πρωινές ώρες, πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος. Από τα σπρέι στους τοίχους, και την καταστροφή του περιβάλλοντος χώρου, περάσαμε στο κάψιμο με βόμβες μολότοφ και στο σπάσιμο με πέτρες και ξύλα!

Συνεπώς είναι εύλογη η απορία μας:

Πόσο ακόμη δημόσιο χρήμα πρέπει να δαπανηθεί, το οποίο θα στερηθούν τα παιδιά μας από την εκπαίδευσή τους, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι τα πάγια αιτήματά μας για προσλήψεις σχολικών φυλάκων στα σχολεία και τον επαρκή φωτισμό τους αποτελούν επιτακτική ανάγκη για την προστασία των σχολικών μονάδων και των παιδιών μας;

Όπως αποδεικνύεται με τραγικό βέβαια τρόπο, τα αιτήματα του γονεϊκού κινήματος πηγάζουν από την πραγματική εικόνα που έχουμε για τα τεκταινόμενα στο χώρο της παιδείας και όχι από ιδεοληπτικές συμπεριφορές, όπως πολλές φορές μας καταλογίζεται…

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.