ΟΛΠΑ: Σε δημόσια διαβούλευση το νέο master plan του λιμανιού – Συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πραγματοποιήθηκε στις 6/11/2019 στα γραφεία του ΟΛΠΑ συνάντηση του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών με την Πρόεδρο κα Κάνιστρα Ερασμία και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ Τσώνη Παναγιώτη. Από τον ΕΕΣΠ στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος και ο Γεν. γραμματέας κ Μακρής Ευθύμιος. Παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ Βαγενάς Γεώργιος.

Συζητήθηκε η ανάγκη άμεσης διασύνδεσης του νέου λιμένα με το τρένο, ως κύρια αναγκαιότητα  για την ύπαρξη του, ώστε να καταστεί ένα πλήρες διαμετακομιστικό κέντρο που θα έχει διασύνδεση με το αεροδρόμιο του Αράξου και την ΒΙΠΕ.

Ο κύριος Τσώνης αναφέρθηκε στον έως τώρα σχεδιασμό για το νέο λιμάνι, το εμπορευματικό λιμάνι και την αναγκαιότητα αξιοποίησης των χώρων της Πειραϊκής Πατραϊκής ως χώρο logistics. Πρόθεση της διοίκησης του ΟΛΠΑ είναι η παρουσίαση και διαβούλευση με τους φορείς της πόλης για το νέο master plan του λιμανιού. Οι παραπάνω σχεδιασμοί μας βρίσκουν σύμφωνους καθώς θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και ουσιαστική ανάπτυξη στην τοπική κοινωνία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής .

Αναφέρθηκε ακόμη ένας νέος τρόπος διαχείρισης προβολής και διαφήμισης, που θα περάσει σε διαβούλευση με συντονιστή τον ΟΛΠΑ με προτάσεις και ιδέες από όλους τους φορείς, για την κρουαζιέρα. Απαραίτητη επίσης προϋπόθεση είναι η ταχεία δημιουργία  ασφαλούς και σύγχρονου αυτοκινητόδρομου προς την Αρχαία Ολυμπία

Τέλος υπήρξε συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τη λειτουργία της πόλης, το παραλιακό μέτωπο, τη δημιουργία λειτουργικής Μαρίνας και την ανάγκη συνεργασίας και επαφής του ΕΕΣΠ με τον ΟΛΠΑ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.